ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kış gelmeden kömürün alınması istendi

Kış gelmeden kömürün alınması istendi
YAYINLAMA: 23 Haziran 2020 / 12.35
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2020 / 12.35
Şehrin kışın yakacaksız kalmaması için Balıkesir ve Zonguldak’tan trenle odun getirtiliyor

Serbest piyasadan odun alanlar mutlaka fatura alacak. Kışın şehrimizde odun ve kömür sıkıntısı çekilmemesi, vatandaşın yakacaksız kalmaması için köklü önlemler alındı. Kışın soğuk ta kalınmaması için serbest piyasaca Balıkesir ve Zonguldak'tan odun getirtiliyor Faturalarını ibraz eden odun satıcılarına ayrı fiyat veriliyor. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un yazılı açıklaması şöyle:

“Kentin 1981-82 sezonu yıllık yakacak ihtiyacı olan odun ve kömürün ihtiyacı mayıs ayında tespit edilmiş ilgili makamlara sunulmuş tur. Bu duruma göre kentimizin iş ve konut yerlerinde yakacağı odun miktarı 75.000 ster, fırınlarda yakılacak odun ise 25 bin ster evlerde ve işyerlerinde ya kılacak fuel-oil 29 bin ton, motorin 4500 ton, kömür ise 37 bin tondur.

İhtiyaç olan bu yakacaktan Şırnak ve Silopi'den kentimize ilk tertipte 16 bin ton linyit kömürü ile Maraş Orman Müdürlüğü Bölgesinden 39 bin ster köylü pazar satışı 3.000 ster devlet dairelerinden verilmek üzere Çam ve meşe odunu tertibi yapılmıştır. Tertibi yapılan mahrukattan 6010 ton Silopi ve Şırnak kömürü gelmiş bunun 3325 tonu satılmıştır. 2685 ton linyit kömürü depolarda vatandaşlara verilmek üzere bekletilmektedir. Kalan linyit kömürü nakliyatına devam edilmektedir. Kömür için daha evvel bildirildiği şekilde Ağustosa kadar yüzde 20 Ağustos ayında ise yüz de 10 indirimli satış yapılmakta idi. Ağustos ayından sonra satılan kömürler ise normal fiyatları tonu 5400 TL’den satılmaktadır.

Yıllık kömür ihtiyacının karşılanmasında kritik durumlara girmemek için serbest piyasadan Soma, Tavşanlı linyitleri ile taşkömürü getirilmektedir. Bu üç kömür fiyatları serbest piyasada oluşmasına rağmen Belediyemiz satıcıların ibraz ettiği faturalara göre satış fiyatları vermekte ve bunu titizlikle kontrol etmektedir. Bu maksatla vatandaşlarımızdan serbest piyasa kömürü alanların Belediyemizin vermiş olduğu fiyat listesini ve satış faturasını satıcıdan almaları şarttır. Ak si halde aşırı fiyat artışları olacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *