ANASAYFA arrow right Güncel

Kırsal kesimde abone almayı bekleyen 200 bin kişi var

Kırsal kesimde abone almayı bekleyen 200 bin kişi var
YAYINLAMA: 03 Aralık 2021 / 20.08
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2021 / 20.12
Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, “Kırsal kesimde abone almayı bekleyen 200 binin üzerinde kişi var. Elektrik abonesi alınması için öncelikle oturduğu evin ruhsatlı olması ve imar barışından faydalanmış ve 2004 yılından önce yaptırmış olması gerekiyor” dedi.

Keş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Keş, odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Keş, “Ziyarette kırsal kesimde yaşayanların elektrik aboneliği alması ve ruhsat verilirken ustalık belgesi, serbest tesisatçı belgesi, vergi kaydı ve oda kaydı istenmesini hakkında görüştük. Yapılan görüşmeler neticesinde Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, her iki konunun çözümü için yardımcı olacaklarını belirttiler. Artık kırsal bölgelerde bulunan vatandaşların işletmeleri ve meskenlerine imar barışı istenmeksizin abone alabilecekler” müjdesini verdi.
Binalara yetkisi olmayan kişiler elektrik tesisatı çekiyor
Elektriğin çok tehlikeli bir meslek olduğunu hatta yanlış işlemlerin ölüme neden olabileceğini ifade eden Başkan Keş, “Günümüzde ruhsatlı binalarda yetkisi olmayan kişiler elektrik tesisatı çekiyor. Bunun için ruhsat aşamasında ustalık belgesi, serbest tesisatçı belgesi, vergi kaydı ve oda kaydı istenmesini ve sonrasında ruhsat verilmesini istedik. Yani binanın elektriğini yapanın yetkili biri olması gerekiyor. Sağ olsun belediye başkanımız yardımcı olacaklarını ve ruhsat aşamasında bu belgelerin isteneceğini söyledi” ifadelerini kullandı.
Şu anda piyasada yüzde 50 civarında vergisi ödemeden çalışanlar var
Vatandaşı elektrik konusunda uyaran Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Vatandaşımız elektrik işi yaptıracaksa veya evine, konuta elektrik tesisatı çektirecekse mutlaka yetkili bir elektrikçi ile çalışmalı. Yani bu işleri yapması için kişinin ustalık belgesinin olması lazım. Şu anda piyasada yüzde 50 civarında vergisi olmayıp arada çalışanlar var. Bu şekilde çalışanların hem sektöre hem de ülke ekonomisine çok büyük zararları var. Çünkü bu kişilerin maliye, kaydı veya vergi kaydı yok, elektrik, su ve sadece kira gideri var. Diğer yandan benim esnafımın her şeyi var ve istihdam sağlıyor. Böylesi bir ortamda nasıl rekabet edilecek? Kayıt dışı çalışanlara yönelik çalışmalarımız son hızla devam ediyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *