ANASAYFA arrow right Yaşam

Kırmızı kategoriye girersek yeniden kapanmalar yaşanır

Kırmızı kategoriye girersek yeniden kapanmalar yaşanır
YAYINLAMA: 04 Mart 2021 / 21.15
GÜNCELLEME: 04 Mart 2021 / 21.36
Yeni normalleşme süreci başladı. Restoran, lokanta, kafeterya gibi işletmeler çok yüksek riskli iller dışında sabah saat 07.00 ile akşam saat 19.00 arasında hizmet verecek. İşletmeler yüzde 50 kapasiteyle çalışacak.

Gaziantep Lokantacılar Baklavacılar, Pastacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, kısıtlamaların kaldırılmasını büyük bir fırsat olduğunu dolayısıyla bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İşyerleri kendi denetim mekanizmasını kurmalı

Başkan Bayrakçı, “İşyerlerinin kendi denetim mekanizmasını kurmasını, yasaklara ve kurallara uymalarını istiyoruz. Bunları gerek telefon gerekse sosyal medya aracılığıyla duyuruyoruz. Ekiplerimiz sahaya indi denetimlere başladık. Kentimizin sarı kategori de olması başarılıdır, ama amacımız mavi kategoriye geçmesidir. Ancak kurallara uyulmadığı zaman da kırmızı kategoriye girebiliriz ve tekrardan kapanmalar yaşanabilir. Bu bilinçle hareket edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Esnafımızın cezalarla karşılaşmaması için denetimleri artıracağız

Bayrakçı, “Kısıtlamaların esnetilmesi esnafımızda rehavet oluşturmaması için yerel yönetimlerle sürekli iş birliği halinde denetimler yapılacak. Şahinbey Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıda Gaziantep’te vaka sayılarının düşmesi ve kısıtlamaların tam kalkması için daha fazla gayret ve itina gösterilmesi hususunda bilgilendirildik. Esnafımızın büyük cezai sorumlulukla karşılaşmaması için denetimlerimizi artıracağız” dedi.

Kısıtlamaların tamamen kaldırılması için herkese görev düşüyor

Esnafın bugüne kadar üzerine düşeni yaptığını kaydeden Bayrakçı, “Gaziantep nüfusu kalabalık ve hareketli şehirlerden olmasına rağmen şu anda orta riskli arasında yer almaktadır. Bunun nedeni kurallara ve yasaklara uyulmasıdır. Dolayısıyla bu kurallara ve yasaklara uyulmasının devam etmesini istiyoruz. Bu süreçte İl Sağlık Müdürlüğü, belediyelerimiz, Kaymakamlıklarımız ve esnaf odaları ortak denetim gerçekleştirecek. Kısıtlamaların tamamen kaldırılması için herkese görev düşüyor” ifadelerine yer verdi.

Çalışanların maske ve eldiven kullanması zorunlu

Gaziantep Lokantacılar Baklavacılar, Pastacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, konuşmasını şöyle tamamladı: “İş yerinde oturma alanı, maksimum masalarda yüzde 50 doluluk oranı kadar müşteri alınması, masalar ve sandalyeler arasında en az 1,5 metre mesafe olması gerekiyor. Müşterilere HES kodu sorgulaması yapılması yapılmalı. HES kodu olmayan veya riskli gözükenler kesinlikle işletmeye alınmayacak. İşyerleri giriş-çıkışlarda dezenfektan bulundurulması ve müşterilere kullanması tavsiye edilmeli ve çalışanların maske ve eldiven kullanması zorunlu.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *