ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kırmızı biberin yüzüne bakan yok

Kırmızı biberin yüzüne bakan yok
YAYINLAMA: 05 Aralık 2022 / 17.38
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2022 / 17.38
Acı ve tatlı kırmızı biberlerin geçen yılki fiyattan satıldığı, zaman zaman da geçen yılki fiyatların altına düştüğünü açıklanırken, esnaf satışlardan memnun olmadığını dile getirdi.

Satışların geçmiş yıllara göre kıyaslanmayacak kadar az olduğunu belirten esnaf, vatandaşın alım gücünün kalmadığını söyledi. Acı ve tatlı kırmızı biberlerin geçen yılki fiyattan satıldığını ancak yine de müşteri bulamadığı esnaf tarafından belirtiliyor.

Salçalık biber piyasası durgun

Salçalık biber, yağmurların fazla oluşu nedeniyle piyasaya geçen yıllara göre 10-15 gün geç girdiğini, sahte mevsiminin uzaklaşmakta olmasına rağmen kırmızı biberin yeterince alıcı bulamadığını belirten Mehmet Beyaz, “Salçalık tatlı ve acı biber geçen yılki fiyat ile aynı. Hatta bazı günler geçen yılki fiyatının altına düşüyor. Fiyatlar gerçekten ucuz. Ancak buna rağmen satış yok. Satışların azlığı büyük ölçüde vatandaşın alım gücünün kalmamasından kaynaklanıyor” dedi.

Beyaz, acı kırmızı biberin 350 bin TL tatlı kırmızı biberin de 400 bin TL olduğunu, günde en az 100 kişinin fiyatları sorduğunu belirten Beyaz, “Önceki senelerde Eylül’ün ortalarında vatandaşların büyük bölümü salçalık biberlerini alırdı. Ancak bu yıl salça yapmak için biber alanlar çok az. Eskiden bir aile 100-150 kg salçalık biber alırken şimdi 25-50 kg ile sınırlı kalıyor. Bu göstergelerin hepsini bir araya getirdiğimizde yine vatandaşın alım gücünün düşmesi karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *