ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kirli havuzlar tehlike saçıyor

Kirli havuzlar tehlike saçıyor
YAYINLAMA: 11 Kasım 2022 / 12.44
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2022 / 12.44
Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Gaziantep’te, özellikle öğle saatlerinde sıcaktan bunalanlar, serinlemek için değişik yöntemler uygulayarak rahatlamaya çalışıyor.

Sıcaklığın en şiddetli olduğu öğle saatlerinde, kentin ana cadde ve sokaklarındaki insan sayısının azlığı dikkat çekerken, park ve bahçeler, insanlar için sığınak oluyor. Yaşlılar, buldukları gölgelik de serinlemeye çalışırken, çocuklar, kirli olmasına karşın, hem oyun olsun hem de serinlemek için kendilerini kirli suların bulunduğu havuzlara atıyorlar. Gaziantep Çocuk hastanesi başhekimi, kirli su havuzlarının çocuk sağlığını tehdit ettiğini ifade ederek, kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Park ve bahçelerde bulunan havuzların suyunun temiz olmadığının bilindiğini, kirli ve hastalık taşıyan sulara girip serinlemeye çalışan çocukların sağlıklarının tehlikeye girdiğini anlatan başhekim, şöyle konuştu:

“Her türlü mikrobun bulunduğu havuzlara giren çocukların göz, kulak ve idrar yolları iltihabı hastalıklarına yakalanma riskleri çok fazla. Bu arada, başta ishal olmak üzere mide ve bağırsak rahatsızlıkları da meydana gelir. Kısacası, kirli su havuzlarında serinlemeye çalışıp, bunu bir oyun gibi algılayan çocuklarımızı çok ciddi sağlık sorunları bekliyor. Bu duruma kesinlikle engel olunması gerekiyor. Park ve bahçelerdeki görevliler bu konuda daha duyarlı olmalı, ailelerde çocukları havuza girmemeleri konusunda uyarmalıdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *