ANASAYFA arrow right Teknoloji

Kimya sektörü ihracatta lider oldu

Kimya sektörü ihracatta lider oldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
sıkıntılar olmasına rağmen Avrupa Birliği'ne yapılan ihracatın artmasıyla sektörün ihracatta lider konuma geldiğini söyl
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, çevre ülkelerde ciddi sıkıntılar olmasına rağmen Avrupa Birliği'ne yapılan ihracatın artmasıyla sektörün ihracatta lider konuma geldiğini söyledi.
Akyüz, ihracatta kimya sektörünün birinci sırada olmasının diğer sektörler için de iyi bir haber olduğunu belirterek, bu gelişmenin endüstride çarkların döndüğünü gösteren bir sinyal olduğunu söyledi.
"Çevre ülkelerde ciddi sıkıntılar olmasına rağmen Avrupa Birliği'ne ihracatın artmasının verdiği ivmeyle lider konuma geldik" diyen Akyüz, gelecek aylarda da sektörler arasında güzel bir yarışla birinciliği devam ettirmeyi umduklarını kaydetti.
Akyüz, her ne kadar Mısır'la sıkıntılı bir süreçte olunsa da şirketlerin birbirinden hemen vazgeçemediğini dile getirerek, "Bu yönüyle gelecek dönemlerde de bu ihracatın devamını sağlacayacak şekilde ilişkilerimizi devam ettireceğiz. Bizim ticari bağlarımız bir iki ayda kullanılan bir bağ değil, uzun yıllardır devam ediyor" dedi.
Gelecek dönemlerde de kimya sektörünü birinci sırada devam ettireceklerini anlatan Akyüz, "Çünkü özellikle Mısır'ın endüstriyel üretimi belirli bölgelerde devam ediyor. Bunun yanında da kimya sektörüne bağlı olan bazı yatırımlar yapıldı. Mısır'a olan ihracatın gelecek aylarda da artacağını şimdiden görebiliriz" ifadesini kullandı.
Akyüz, kimya sektörü ihracatının geçen yılki ihracatı geçeceğini vurgulayarak, "Bu yıl için 20 milyar dolarlık bir hedef koymuştuk ama tabi bu gelişmeler bizi biraz daha temkinli olmaya itti. En azından 19 milyar doları bu sene tutturup sektörler arasında da belirli bir seviyede bitirmek istiyoruz. Çevre ülkelerdeki beklemediğimiz gelişmeler yaşanmasaydı yıl sonunda 20 milyar dolar hedefine rahatlıkla ulaşırdık" şeklinde konuştu.AA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *