ANASAYFA arrow right Eğitim

Kimsenin düşünmediklerini düşündüğünüz zaman gerçek araştırıcı olacaksınız

Kimsenin düşünmediklerini düşündüğünüz zaman gerçek araştırıcı olacaksınız
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2021 / 18.41
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2021 / 18.41
Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Başaran ve Prof. Dr. Erdal Bay tarafından hazırlanan TUBİTAK BİDEB 2237 A kapsamında desteklenmeye değer bulunan projenin eğitimlerine başlandı.

Türkiye geneli 19 farklı üniversiteden 23 genç araştırmacı proje kapsamında online eğitimlere katılım gösteriyor. 5 Gün süren eğitimlerde, nitel araştırma deseninde çalışmalar yapmak isteyen araştırmacılara, uzman eğitmenler eşliğinde ‘Nitel Araştırmalarda Hatalar ve Çözümler’ teması altında eğitimler veriliyor.

Online yapılan eğitimlere katılan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat genç araştırmacılara tavsiyelerde bulunarak, “Birincisi sürekli araştırın. Bileceksiniz, öğreneceksiniz ama kimsenin düşünmediklerini bulup çıkarttığınız zaman gerçek araştırıcı olacaksınız. En son söyleyeceğim de araştırmada objektif olunmasıdır. Bilim için objektiflik esastır” dedi.

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde 19 farklı üniversiteden katılımcılar ile gerçekleştirilen projeyle Türkiye geneli araştırmacılara hitap ettiklerini ve GAÜN’ün sahip olduğu deneyim ve potansiyelin kurum dışına aktarımına daha da önem vereceklerini belirten Prof. Dr. Balat, P-proje yürütücü ekibini ve görevli herkesi tebrik ederek, bu tarz projeler ile araştırmalara verilen desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi yürütücülüğünde yapılan projeye, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi destek veriyor. 05-09 Temmuz 2021 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek eğitimler; Prof. Dr. Erdal Bay, Prof. Dr. Birsen Bağçeci, Prof. Dr. Habib Özkan, Doç. Dr. Bülent Döş, Doç. Dr. Recep Kahramanoğlu, Doç. Dr. Ömer Faruk Vural, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Başaran, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Baş ve Doç. Dr. Şermin Metin gibi alanında uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek.  

Proje Yürütücüsü GAÜN Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Başaran, nitel yöntemin bilimsel alanda çok önemli olduğunu, ancak bu yöntemin kullanılmasında sık yapılan hatalar olduğunu ifade ederek, projenin bu yapılan hatalara odaklandığını ve bilimsel çalışmaların kalitesine katkı sağlayacağını belirtti.

Proje kapsamında eğitim alan katılımcılar ise eğitimi Gaziantep Üniversitesi’nden almaktan memnun olduklarını ve bu tür eğitimlerin devamlılığı konusunda temennide bulundu.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *