ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kimsenin dayanacak gücü kalmadı

Kimsenin dayanacak gücü kalmadı
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2020 / 19.37
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2020 / 19.37
İş dünyası ve bazı sivil toplum örgütlerinin, "Bakan sayısı azaltılsın, kabinede revizyon yapılsın" istemlerinin ANAP tarafından da seslendirilmesi yanında, KDV oranlarının indirilmesinin piyasaya nefes aldıracağı ifade edildi.

Kabinede revizyon olayını bir yıldan bu yana söylediklerini belirten GSO Başkanı Nejat Koçer, bugün iktidar ortağı bir parti tarafından da bu sıkıntıların dile getirilmesinin hem sevindirici hem de üzüntü verici olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bir yılının çalındığına üzüldüklerini belirten Koçer, “Kabinede revizyon gerekli dediğimizde ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz kelle vermem demişti. Ama dün bizim söylediklerimizi bugün onlar söylemeye başladı. O zaman neden bu ülkenin bir yılını çaldınız, buna ne hakkınız vardı? Ancak tüm bunlara rağmen aradan bir yıl da geçse bazı gerçekleri iktidar ortağı bir partinin söylemesi yine de bizi ümitlendirdi. Derhal harekete geçilmeli. Ülkenin kaybedecek zamanı ve tahammülü yok. Ülkede bir yönetim krizi yaşanıyor” dedi.

Bugün G-7 ülkelerinin bile Türkiye'deki gerçekleri tahlil edebildiğini, Başbakanın değişmesi gerektiği görüşünün dünya basınında yer aldığını hatırlatan Koçer, “Tüm bunlar bizim bir yıl önceden beri söylediklerimiz. Türkiye bu kadar krizi niye yaşıyor? Yönetim krizinden dolayı. Bir yıl önce kabinede değişiklik olsaydı, piyasanın önünü açan tedbirler uygulamaya konsaydı, KDV in-dirilseydi, bu sıkıntılar yaşanmazdı. Bu anlamda geç de olsa ANAP’ın bugünkü değerlendirmelerini destekliyoruz. Eğer siyaset bugün bu noktaya gelmişse o zaman söz konusu olan reformların derhal yapılması gerek. Aksi halde insanlar ayağa kalkar. Kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Madem iktidar partisi de bu gerçekleri gördü, G-7 ülkeleri de aynı şeyi söylüyor o zaman değişiklikler derhal yapılmalı. Aksi halde kaderimizle daha fazla oynanmasına sessiz kalmayacağız ve seyretmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *