ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kimlerle utanç, kimlerle gurur duyacağımızı şaşırdık

Kimlerle utanç, kimlerle gurur duyacağımızı şaşırdık
YAYINLAMA: 18 Ekim 2020 / 17.33
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2020 / 17.33

Fakir insanlar aç kalınca ekmek çaldığında yıllarca hapis cezası verildiğini belirten CHP İl Gençlik Kollan Başkanı Ali Akyılmaz, devleti milyarlarca dolar zarara sokan, bankala-nn içini boşaltanların ise bir kaç ay yatıp çıkmasının vicdani rahatsızlık ve toplumsal huzursuzluklara neden olduğunu vurguladı.

Akyılmaz, ülke insanının kimlerle utanç duyacağını, kimlerle gurur duyacağını şaşırdığını belirterek, “Bir zamanların DYP’sinde milletvekilliği ve Bakanlık yapmış, devleti milyarlarca dolar zarara sokan ve vekilliği bittiğinde bankaların içini boşaltıp yurt dışına kaçarak kırmızı bültenle aranan eski milletvekillerinden biri Amerika’da yakalandı. Orada tutuklandığında cezaevine girmemek için Amerikan devletine 6 milyon dolar kefalet parası teklif etti.

Amerika da onu Türkiye’ye teslim etti. Eski vekil ne hikmetse Türkiye’ye geldiğinde cezaevine girmemek için rahatsızlığını bahane edip herhalde çıkacağı günü bildiği için istirahatını özel hastahane de lüks odasında her türlü konforu olan yerde bekledi ve nihayetinde sanki o paraları hortumlayan halkmış gibi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yine ne hikmetse aniden iyileşti ve Bursa’da bir başkan geliyormuş gibi 5 bin kişi tarafından davul, zurna ve halayla karşılandı” dedi.

Türk halkının,bu insanlann yaptıklarını çabuk unutmuş gibi göründüğünü, ancak kolay kolay unutamayacağını belirten Akyılmaz CHP’li gençler olarak bu olayı kınadıklannı ve adaletin eninde sonunda yerini bulacağına inandıklarını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *