ANASAYFA arrow right Yaşam

Kilis'te cinsel istismar faili 12 gün tutuklu kaldı: Çocuğun 'rızası var' denildi

Kilis'te cinsel istismar faili 12 gün tutuklu kaldı: Çocuğun 'rızası var' denildi
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2020 / 16.45
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2020 / 20.28
15 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan fail, tutukluluğa itiraz süresinin dolmasına rağmen yapılan itirazla tahliye edildi. Mahkeme, çocuğun 'rızası olduğunu' öne sürdü.

Kilis'te E.Ö. isimli bir çocuğu 3 yıl boyunca sistematik cinsel istismara maruz bırakan ve hamile kalmasına neden olan M.A. isimli erkek 12 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. 

Kilis'e bağlı bir köyde yaşayan 18 yaşındaki E.Ö. 3 yıl boyunca M.A. (36) adlı bir erkek tarafından sistematik cinsel istismarına maruz bırakılmıştı. İstismar, geçtiğimiz haftalarda karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırılan E.Ö.’nün hamile olduğunun anlaşılmasıyla ortaya çıkmıştı.

Şikayet üzerine tutuklanan M.A., Kilis Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla yalnızca 12 günlük tutuklu kalmış ve tahliye edilmişti.

Gerekçe: Rızası var

M.A.’nın tahliyesine ise, savcılığın itirazında yer verdiği “çocuğa dönük cinsel istismar suçu oluşmadı” ile “mağdurun 15 yaşından büyük olduğu ve rızası olduğu” yönündeki değerlendirme gerekçe yapıldığı öğrenildi.

Mahkeme, süresi dolmasına rağmen itirazı kabul etti

Tahliye kararı tutukluluğa dair 7 günlük itiraz süresinin dolmasının ardından hem savcı hem de M.A.’nın avukatları tarafından yapılan itiraz üzerine alındı. Mezopotamya Ajansı'ndan Diren Yurtsever'e konuşan E.Ö.’nün avukatı İbrahim Halil Demircioğlu, tutukluluğa itiraz süresinin 7 gün olduğunu anımsatarak, M.A.’nın avukatı ve savcının itirazının ise 12 gün sonra yapıldığını aktardı. Av. Demircioğlu, bu durumdan kaynaklı itirazın mahkemece reddedilmesi gerektiğini söyledi.

Savcılık failin beyanını esas aldı

E.Ö.'nün cinsel istismara ilk maruz kaldığında 15 yaşında olduğunu söyleyen Avukat Demircioğlu, savcılığın, failin “1, 5 yıldır ilişkilerinin olduğu” yönündeki beyanını esas aldığını kaydetti. Demircioğlu, savcının kendiliğinden tahliye talebinde bulunduğunu belirten Demircioğlu, şunları söyledi:

“Savcının kendiliğinden tahliye istemesi Türkiye’de çok sık gördüğümüz bir durum değil. Daha deliller toplanmadan, olayın ne olduğu anlaşılmadan, araştırma yapmadan tahliye kararı verilmiş. Biz delil toplarken tahliye kararını verildiğini öğrendik. Buna itiraz ediyoruz.”

Demircioğlu, ayrıca halen DNA testinin yapılmadığını da belirtti.

Fail, istismarı kabul etti

E.Ö.’nün babası Şiho Ö. failin karakoldaki ilk ifadesinde cinsel istismar suçunu kabul ettiğini ve bunun tutanaklara yansıdığını dile getirdi. Sonrasında ise failin ailesinin şikayetten vazgeçmeleri için kendilerini ikna etmeye çalıştıklarını söyleyen baba, “Sanığın ailesi kızıma; ‘Şikayetçi olma. Zaten ceza alacak ama sen şikayetçi olursan daha çok ceza alacak. Şikayetinden vazgeç, seni Antep’e götürürüz, sana da ailene de bakarız’ demişler” diye konuştu. 
 
Savcıdan babaya: çık dışarı seni de tutuklarız 

Baba Şiho Ö., failin tahliye edilmesine de şu sözlerle tepki gösterdi:

“Bunları savcıya söylediğimde beni azarladı. Bana ‘çık dışarı şimdi seni de tutuklarız’ dedi. Ben bir baba olarak derdimi devlete anlatıyorum ama azarlanıyorum. Ben bir babayım ve mağdurum, kızım tecavüze uğradı, ortada bir bebek var. Kızım tecavüze uğradı nasıl serbest bırakılır? Tutuklanmasını ve ceza almasını istiyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *