ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kilis yoluna Batı Kent, Göllüce’ye de Doğu Kent yapılacak 

Kilis yoluna Batı Kent, Göllüce’ye de Doğu Kent yapılacak 
YAYINLAMA: 30 Kasım 2020 / 13.19
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2020 / 13.19
İlimizde yıllık üç bin konut açığını kapatmak için önlemler alınıyor

Belediye şirketleşme yapılacak, kurulacak Kooperatifler Birliğini Belediye denetleyecek. Şehrimizde her yıl meydana gelen 3 bin konut açığının kapatılması için köklü önlemler alınıyor. Toplu konut yaptırılması için Belediye şirketleşme yapacak. Şehrin doğu yakasındaki 100 bin konutluk Gollüce’ye Doğu Kent, Kilis yoluna da Batı Kent konut alanı yaptırılacak.

Şehrimizin konut sorununun kökünden çözümlenmesi, evsiz vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla Belediye tarafından bir konut şirketi kurulacak. Ayrıca Esnaf Birlikleri ve sanatkarların oluşturduğu derneklere konut kooperatifi kurdurularak bir birlik oluşturulacak. Kurulacak olan Kooperatifler Birliği tüm kooperatiflerin işlerini organize edecek. Yaptırılacak konutlarda devlet konut maliyetinin yüzde 50’sini karşılayacak. Çalışmalarda suiistimaller olmaması için tüm kooperatlfleri kurulacak olan Belediye Şirketi devamlı denetleyecek.

Konuyla ilgili olarak önceki gün Vali Fikret Koçak başkanlığında, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, imar ve inşaatla ilgili daire müdürlerinin katıldığı bir toplantı yapılarak durum görüşüldü. Cumartesi günü Belediye de Başkan A. Turan Ertuğ tarafından yapılan çalışmalar ve konut yaptırılması Doğu ve Batı Kentlerin meydana getirilmesiyle ilgili bir basın toplantısı yapılarak geniş açıklamalarda bulunulacak.

Haberi kulaktan duyan vatandaşlardan 3000 kişi şimdiden belediyeye başvurarak kooperatifler aracılığıyla yaptırılacak konutlardan yararlanmak için başvurdu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *