ANASAYFA arrow right Güncel

Kilis Belediyesi kendi binasını temizletmek için ihale yaptı

Kilis Belediyesi kendi binasını temizletmek için ihale yaptı
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 18.56
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 18.56
Ankara'da muhatap bulamadığı için AKP'den istifa eden iş insanı, aradığı muhatabı yerelde buldu.

AKP yönetimindeki Kilis Belediyesi, belediye binasını temizletmek için kendi personelinden yararlanmak yerine ihaleyle özel bir firma ile anlaşmayı tercih etti. 

2019 verilerine göre bünyesinde toplamda 307 işçi çalıştıran belediyede, 112 temizlik personeli bulunmasına rağmen hizmet binasının temizliği bir yıllığına 304 bin 800TL’ye bir temizlik şirketine verildi.

Onlarca temizlik şirketinin olduğu Kilis’te pazarlık usulü yapılan ihalenin dokümanını indiren ve satın alan ise sadece HMC Professional Bina Yönetimi olması dikkat çekti.

Belediye, Sayıştay’ın defalarca istisna olması gerektiğini vurguladığı 2003 yılından beri 191 defa değişen Kamu İhale Kanunu’nun; 'Olağanüstü durumlar, can ve mal güvenliği sağlanması için gereken acil durumlar, savunma ve güvenlik konularıyla niteliği itibariyle uzmanlık gerektiren konularda yapılmasını' öngördüğü 21. maddesine dayandırdı.

  1. maddede işaret edilen f fıkrasına göre belediyeler 320 bin TL’nin altında kalan maliyetteki işleri pazarlık usulüne göre ihale edebiliyor. Kanun ilk çıktığı yılda bu miktar 55 bin TL’ydi.      

Belediyenin 310 bin 660 TL maliyetinin olacağını öngördüğü ihaleye katılan tek firma ise Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı’ya ait.

Celkanlı, 2016 yılında AKP Kilis İl Yönetim Kurulu üyesi, İl Gençlik Kolları Başkanı ve Ensar Vakfı Kilis Şubesi Başkanlığı’nı yürütürken partiden istifa etmiş ve nedenini, “Bu istifa günlerdir Ankara genel merkezde bir muhatap bulamamamdan kaynaklı, Kilis’in sesini duyurmak adına gerçekleştirmiş olduğum bir tepkidir” şeklinde açıklamıştı.

İhale ile AKP merkezinde muhatap bulamayan Celkanlı’nın, AKP yönetimindeki belediye nezdinde muhatap bulabildiği anlaşıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *