ANASAYFA arrow right Güncel

Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” çıkışına eski CHP’lilerden tepki: Gereksiz ve zamansız

YAYINLAMA: 06 Ekim 2022 / 14.21
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2022 / 14.21
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "başörtüsü" çıkışı, eski CHP yöneticilerin ve bazı muhalif kesimlerin tepkisini çekti.

Eski CHP'li isimler, CHP liderine AYM’ye yapılan iptal başvurusunu ve laiklik ilkesini hatırlattı.  Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kılıçdaroğlu eleştirerek, laikliğin kemirildiğini, özünün boşaltıldığını söyledi. Sav “Laiklik ilkesi kemirilirken, özü ve içi boşaltılmaya çalışılırken sessiz kalanların, hatta yozlaşmasına çanak tutanların, birkaç yıl önce başörtüsü ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu için attıkları imzaları, verilen çabaları, söyledikleri sözleri unutanların, başörtüsü-türban ile ilgili tartışmaları gereksiz ve zamansız biçimde dile getirmek isteyenlerin tekrar tekrar dikkatle ve ibretle okumalarını tavsiye ederim” dedi.

Eski CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ise CHP’nin üniversitelerde türban serbestisini öngören yasa teklifini 2008’de Anayasa Mahkemesine taşıdığını hatırlatarak “Şu konuda tavrım net, üç grup başkan vekilinden biri olarak, o günkü Genel Sekreter Önder Sav ve o günkü vekillerin de altında imzası bulunan başvurunun güçlü bir şekilde arkasındayım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun çıkışına tepki gösteren bir diğer isim ise eski CHP milletvekili Mehmet Ziya Yergök oldu. Başörtüsünün sorun olmaktan çıktığını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun adımının doğru ve anlamlı olmadığını savunan Yergök şunları söyledi: "Başörtüsü bugün askerin, polisin, yargıcın, savcının, harp Okulu öğrencisinin ve milletvekilinin başında var. Artık başörtüsü takmayanlara dönük taciz ve saldırılar söz konusu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *