ANASAYFA arrow right Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan şehir hastaneleri tepkisi: 'Kaça yaptın' diye sorduk, bilen yok

Kılıçdaroğlu'ndan şehir hastaneleri tepkisi: 'Kaça yaptın' diye sorduk, bilen yok
YAYINLAMA: 02 Aralık 2020 / 19.20
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2020 / 19.20
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de muhtarlarla bir araya geldi.

Şehir hastanelerinin maliyetine gönderme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şehir Hastaneleri yapıldı. Karşı çıkmadık, 'Kaça yaptın bu hastaneleri?' diye sorduk. Bilen var mı? Ben bilmiyorum, 600 milletvekili de bilmiyor" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kayseri'de Muhtarlar Toplantısında konuştu. "Kayseri'de oyumuz az ben bunu biliyorum. Kabahat Kayserili'de değil bizde biliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Yeni bir siyaset anlayışı getirmek istiyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, 'Muhtarlık kanunu' çıkarılması için sorumluluk aldıklarını belirterek, "Muhtarların neden birleşik oy pusulası yok? Size değer verilmediği için. Niye sizin makamınızın olduğu bir yer olmasın? Muhtarların kendi çıkarlarını korumak adına camia olarak ortak hareket etmesi lazım. Muhtarlık bütçesi olmalı. Emlak vergisinin payının bir kısmı muhtarlıklara verilebilir. Bütçeniz olmalı ve denetim olmalı" dedi.

Şehir Hastaneleri tepkisi

İktidarın dolarla yaptığı ihalelere tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Şehir Hastaneleri yapıldı. Karşı çıkmadık, 'Kaça yaptın bu hastaneleri?' diye sorduk. Bilen var mı? Ben bilmiyorum, 600 milletvekili de bilmiyor. Parasını biz ödüyoruz. Havaalanı yapıyorsunuz, kaça yaptınız bilmiyoruz. İhaleyi niye dolarla yapıyorsun? Hani biz yerli ve milliydik. Yeni bir siyaset anlayışı getirmek istiyoruz, bu millet kavgalardan bıktı."

Tank palet fabrikası

Tank Palet Fabrikası'nın satışına ilişkin eleştirilerini yineleyen Kılıçdaroğlu, muhtarlara, "Tank Palet Fabrikasının Katar’a bedava verilmesine sadece ben mi karşı çıkacağım? Sizin de karşı çıkmanız lazım. Eski alışkanlıklarımızı terk etmemiz lazım" diye seslendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Tank Palet Fabrikası'nın değeri 20 milyar dolar. 20 milyar dolarlık bu fabrika ordunun. Bu fabrika Katar ordusuna verildi. Kaç liraya verildi? Bilen var mı? Bir dolar dahi almadılar. Kaçınız itiraz etti? Bizim ordumuz diyoruz, şehitlerimiz diyoruz. Peki ordunun hakkını kim savunacak? Mustafa Kemal'in ordusunu kim savunacak? 2018'de bize ilk tank verilecekti. Nerde bu tanklar? Defalarca gündeme getirdim, dilimde tüy bitti. Genelkurmay başkanından ordunun erine kadar hepsi benim başımın üstündedir. İki kurumun siyasete bulaşmaması lazım. Genelkurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı."

Sezgin Tanrıkulu eleştirilerine yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na yönelik eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, sosyal medyada dönem dönem montajlanarak yayınlanan fotoğraflara ilişkin, "Sezgin Tanrıkulu’nun katıldığı o cenaze töreni Tahir Elçi’nindir" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Tahir Elçi, Diyarbakır’da terör istemiyoruz diye basın toplantısı yapıyor ve orada öldürülüyor. O cenaze törenine bütün partilerden katılım var. Sosyal medyada photoshop yapılıyor tabutun başına bir terör örgütünün bayrağı konuluyor, Tanrıkulu ile yanyana getirilip yayınlanıyor. Bu Meclis’te söylendi, faili aramak için davalar açıldı. Bunlar tamamen yalandır. Tanrıkulu Diyarbakır Baro Başkanlığı yaparken en net şekilde terör örgütüne karşıyız diye açıklama yapan kişidir."

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *