ANASAYFA arrow right Güncel

Kılıçdaroğlu’ndan kendisini içeri almayan TÜİK’e: Bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür!

Kılıçdaroğlu’ndan kendisini içeri almayan TÜİK’e: Bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür!
YAYINLAMA: 03 Aralık 2021 / 18.22
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2021 / 18.22
"Randevu istedim, vermediler, geliyorum haberiniz olsun" diyerek TÜİK'e giden CHP liderine kapılar açılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'in enflasyon kararının açıklamasının ardından Twitter'dan, “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun” diye yazdı. Saat 11'de TÜİK'e giden CHP lideri içeri alınmadı.

TÜİK kapısı önünde açıklama yapan CHP lideri, "Hiçbir gazeteci arkadaşımın, hiçbir üniversitenin, hiçbir sosyal kuruluşunun, hiçbir sivil toplum kuruluşunun, hiçbir vatandaşın unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız. Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Böylesi bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik" dedi.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının güven vermediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eğer TÜİK rakamları küçültüyor ve bu rakamları kamuoyuna doğru diye paylaşıyorsa bu şu anlama geliyor, memura daha az vereceğiz, işçiye ve emekliye daha az vereceğim, bir de kalkınmadan hiç pay vermeyeceğim diyor. Böyle bir tabloya ben sessiz kalırsam o zaman ben siyaseti niye yapıyorum? Buraya gelişimin nedeni o, memurun, işçinin, milyonların hakkını savunmak için buraya geldim" diye konuştu.

"TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık bir devletin kurumu değildir, o pozisyondadır" diyen Kılıçdaroğlu, TÜİK çalışanlarına şöyle seslendi:

"Şunu unutmasınlar hepinizin tabii olduğu yasa devlet memurları kanunudur. Saray memurları ayrı saray memurları ayrı. Ben devlet memurlarına sesleniyorum. Görevinizi yapın hakkıyla, dürüstlükle yapın. Şu binada oturanlar unutmasınlar, oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Asla unutmasınlar aldığınız aylıklar emeklinin işçinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır."

Kılıçdaroğlu son olarak, "Bu tablonun cumhuriyet tarihinde önemli bir tablo olduğunun farkındayım. Önemli bir kırılmanın da farkındayım. Eğer devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkın gelir düzeyiyle oynuyorlarsa, halkı yanıltıyorlarsa, onların hak ettiklerini onlara vermiyorlarsa, vermemek için direniyorlarsa, yasaların ön gördüğü kurallarla değil talimatla görev yapıyor yasaları yönetmelikleri kendi internet sitelerindeki çağrılara bile uymuyorlarsa açıkça ifade edeyim suçludur" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır

Ana muhalefet lideri TÜİK'in kapısından ayrıldıktan sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!" ifadelerini yazdı.

Selin Sayek Böke ile Engin Özkoç kapıdakilerle konuştu

Selin Sayek Böke, kapıdaki görevlilere TÜİK’in sitesinde “Bilgiye nasıl erişilir?” başlığı altında vatandaşların gelebileceği yazıldığını belirtti. Engin Özkoç, TÜİK’in yasaları çiğnediğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *