ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz

Kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz
YAYINLAMA: 12 Haziran 2020 / 21.09
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2020 / 21.15
DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, düzenlediği Kıdem Tazminatının fona devredilecek olmasına sert tepki gösterirken, “Kıdem tazminatı sadece dünün ve bugünün değil, geleceğimizin de kazanımıdır, gençlerimizin ve çocuklarımızın emaneti.

 İşçinin alın terinin, emeğinin karşılığı olan kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz, korumak için dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Kıdem tazminatının fona devredilmesine karşıyız

“Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, budamaya, el koymaya dönük çeşitli yeni planların olduğunu kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerden duyuyoruz” diyen Güdücü, “Hükümet her zaman yaptığı gibi konunun asıl muhatapları olan bizleri görmezden gelerek gizli kapalı biçimlerde nabız yoklamaya çalışıyor. Kıdem tazminatını yok etme planı için zemin oluşturmaya çalışıyor. Bugüne kadar defalarca söyledik, bir kez daha net biçimde söyleyelim: Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya, daraltmaya ve budamaya dönük her türlü girişime karşıyız. Kıdem tazminatının fona devredilmesine karşıyız. Kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında yok edilmesine karşıyız” ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatı işverenin yükümlülüğüdür

Kıdem tazminatının; işverenin yükümlülüğü, son ücret üzerinden hesaplandığını ve iş güvencesinin dayanağı olduğunu belirten Başkan Güdücü, “Kıdem tazminatı bir işveren yükümlülüğüdür, son ücret üzerinden hesaplanır ve iş güvencesi dayanağıdır. Kıdem tazminatını işveren yükümlülüğü olmaktan çıkaracak, son ücret ile bağını koparacak, iş güvencesi dayanağı olmaktan çıkaracak her türlü dayatma, bir müzakerenin değil ancak mücadelenin konusu olabilir” şeklinde konuştu.

Memleketin gündemi kıdem tazminatı değil

DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, memleketin gündeminin kıdem tazminatı olmadığına dikkat çekti, konuşmasına şöyle devam etti: “Memleketin gündemi kıdem tazminatı değil. Kıdem tazminatı bir sorun değil, haktır. Hükümeti uyarıyoruz; işinize bakın. İşiniz işsizlik sorununu çözmek, istihdam yaratmak, vatandaşın gelirini korumak. İşiniz salgın günlerinde çöken ekonomiyi canlandırmak. İşçilerin 90 yıla yaklaşan en köklü kazanılmış hakkı olan kıdem tazminatına göz dikmeyi bırakın. Kıdem tazminatı sadece dünün ve bugünün değil, geleceğimizin de kazanımıdır, gençlerimizin ve çocuklarımızın emaneti. İşçinin alın terinin, emeğinin karşılığı olan kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz. Kıdem tazminatımızı korumak için dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar direneceğiz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *