ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kıdem tazminatı için işçi eylemleri başladı

Kıdem tazminatı için işçi eylemleri başladı
YAYINLAMA: 29 Haziran 2020 / 21.04
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2020 / 21.04
İşçi, hükümetin kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimi karşısında bugün yurt genelinde eylemlere başladı. Türk-İş ve DİSK, 81 ilde açıklama yapıyor. Fabrikalarda etkinlikler gerçekleştiriliyor. Türk-İş, 1.5 milyon el ilanı dağıtacak.

Yurdun dört bir yanından kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimine karşı işçilerin eylemleri başladı. İşçiler fabrikalarında biraraya gelerek sloganlar atıyor, yürüyor ve basın açıklaması yapıyor. 

CHP milletvekiliyken verdiği önerge ile “kıdemin işverenin sorumluluğunda olduğunun” yasaya eklenmesini sağlayan Dr. Engin Ünsal, “Kıdem sorumluluğu başka bir kuruma ya da fona devredilemez” dedi. 

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda eylemlerin ilk adımı olarak bugün 81 ilde Türkİş bölge ve il temsilcileri ile şube başkanları ve yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve işçilerin katılımıyla basın toplantıları düzenleniyor. 

İzmir’de DİSK ve Türk-İş’in Ege Bölge Temsilcilikleri, hükümetin kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimi karşı kitlesel basın açıklaması yaptılar.

DİSK’in basın açıklamasını okuyan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, tüm işçi sınıfını ilgilendiren tehlikeye karşı mücadele için işyerlerinde gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti. 

Türk-İş’in basın açıklamasını okuyan Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım da, “Kıdem tazminatı işçinin, emekçinin son kalesidir" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *