ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kıbrıs konusu, artık gündemden kalksın 

Kıbrıs konusu, artık gündemden kalksın 
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2020 / 21.17
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2020 / 21.17
TÜSİAD’ın Kıbrıs sorunuyla ilgili tavrına olumlu tepkiler sürerken, Başbakan Ecevit ile Dışişleri Bakanı İsmail Cem’in izlediği Kıbrıs politikasının modası geçmiş ve Türkiye’nin çıkarlarına hizmet eden bir politika olmadığı vurgulanıyor.

CHP Gaziantep İl Sekreteri Çağatay Özaslan da sorunun artık çözümlenmesi gerektiğinden yana. Özaslan, TÜSİAD’ın yaklaşımının mantıklı olduğunu belirterek, Kıbrıs’ta yaşayan iki toplum için eşitlik temeline dayalı bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek, Türk kesiminin soruna akılcı yaklaşmak zorunda olduğuna dikkat çekti.

Uzun yıllardan beri Türkiye’nin gündemi işgal eden Kıbrıs sorunuyla ilgili değişik yaklaşımlar sergilenirken, sorunun artık çözümlenmesini isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Kıbrıs sorunun artık sona ermesi gerektiğini vurgulayan CHP’li Özaslan, “Bu sorunun çözümü için iki toplumun liderlerinin görüşmelere devam etmesi gerek. Özellikle Türk kesiminin bu görüşmelerde akılcı hareket etmesi şart. Hatta gerekirse referandumu bile önermeli. Yani bu soruna çözümü öncelikli olarak orada yaşayan iki toplum bulmalı” dedi.

Kıbrıs sorununun sadece AB’ye giriş sürecinde bir adım olarak ele alınmaması gerektiğini ifade eden Özaslan, “Öncelikli olarak Kıbrıs’ta kalıcı barışın sağlanması için çözümün zorunlu olduğuna inanıyorum. Türkiye, uluslararası ilişkilerini de düşünerek akılcı çözüm önerileriyle olaya yaklaşmalı. Çözüm için, Güney Kıbrıs’tan çok Kuzey Kıbrıs’takilerin bastırması, Rum kesimini sıkıştırması gerek. Adada çözümü daha çok Türk kesimi istemeli “diye konuştu.

Kıbrıs sorununun ömür boyu sürmesinin hiç kimseye bir faydası olmayacağı görüşünü savunan Özaslan, Türkiye'nin kendi sınırları içinde yaşayan 65 milyon insanın geleceğini iyi düşünmesi ve soruna bu anlayışla yaklaşması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *