ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kâğıt toplama kampanyası yaygınlaştırılmalıdır

Kâğıt toplama kampanyası yaygınlaştırılmalıdır
YAYINLAMA: 11 Ocak 2021 / 13.24
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2021 / 13.24
Okullarda kağıt savurganlığına san verilmeli

Geçen yıl belediye tarafından başlatılan kâğıt, toplama kampanyası aradan birkaç ay geçtikten sonra hızını kaybetti şimdi de hiç ilgilenilmiyor. İlk aylarda yapılan propaganda faaliyetleri olumlu sonuçlar verdi. Kullanılmış kâğıtların toplatılmasıyla elde edilen para ya belediye caddeyi yıkama ve temizleme makinası ısmarladı.

Aradan bir yıl geçtikten sonra kâğıt toplama kampanyası unutuldu. Okullarda öğrenciler tarafından kullanılarak çöp kutularına atılan yüzbinlerce lira değerindeki kullanılmış kâğıdın toplanmasına özen gösterilmiyor, önem verilmiyor. Sadece okullardaki kâğıtların ve öğrenci defterlerinin toplanmasıyla büyük bir kâğıt savurganlığının önüne geçilmiş olur.

Belediyede kâğıt toplama kampanyasını yürütmek le görevlendirilenlerin yeni den hoparlörlerle mahalleleri gezerek halkı uyarması ve kâğıt toplama kampanya sına hız verilmesi gerek. Her yıl yüzbinlerce liralık kullanılmış kâğıt boşa gidiyor. Bu savurganlığın önü mutlaka alınmalıdır. Konuya gerekli önem verilerek bu işe yeniden okullardan başlanmalı. En çok kâğıt toplayan okula bir de armağan verilmelidir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *