ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KESK eylem hazırlığında

KESK eylem hazırlığında
YAYINLAMA: 24 Haziran 2020 / 21.03
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2020 / 21.03

KESK’e bağlı sendikalar, işsizliğe, yoksulluğa, savaşa ve 2002 yılı bütçesine karşı 5 Kasım’da, Türkiye’de 5 koldan Ankara’ya yürüyüş düzenleme hazırlığında.

Yürüyüşün DİSK, TMMOB, TTB gibi sendika ve meslek örgütleri ile birlikte gerçekleştirileceği ve 9 Kasım’da Ankara’da emekçilerin taleplerinin bir kez daha dile getirileceği ifade edildi.

25 Haziran’da çıkarılan Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası ile var olan sendikalara örgütlülüklerini yasaya uygun duruma getirmeleri ve yetkili sendikaların belirlenebilmesi için 8 aylık geçiş süreci tanınmasıyla birlikte sendikalar, örgütlenmelerini yenilemek için çalışmaları hızlandırdı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkez Sekreteri Şükran Öz, iş kollarındaki örgütlenmeyle ilgili olarak düzenlediği toplantıda sendikal mücadelenin yükseldiği dönemde mücadeleyi bölmek amacıyla, devlet güdümünde oluşturulan sendikaların, bazı Bakanlıklarda oluşturdukları siyasi kadrolarla örgütlenmeye çalıştıklarını ifade etti. Bunun en açık örneğinin Sağlık Bakanlığı’nda görüldüğünü söyleyen Öz, “Birçok ilde olduğu gibi Gaziantep’te de bazı hastane ve sağlık ocaklarında işveren vekilleri, müdürler aracılığıyla çalışanları odalarına çağırarak üye yapmaya zorluyor. Bu tür uygulamada bulunanları uyarıyoruz, işveren vekili olarak sendikalar arasında taraf olmasınlar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *