ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

KESK 2 milyon kamu emekçinin sesi oldu

KESK 2 milyon kamu emekçinin sesi oldu
YAYINLAMA: 16 Şubat 2021 / 13.16
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2021 / 13.16
Yoğun saldırı ve hak gasplarının yaşandığı bir dönem ve 12 yıllık mücadelenin ardından ilk kez Toplu İş Sözleşmesi süreci yaşanacağına dikkat çeken Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Yusuf Şahinler, bu uzun mücadelede sendikalarının ve KESK’in 2 milyon kamu emekçisinin sesi olduğunu açıkladı.

Kimi iş kollarında yetkinin güdümlü sendikalara verilse dahi KESK’in emekçilerin taleplerini savunma ve sahiplenmedeki kararlı ve etkili tutumu değiştirmeyeceğini ifade eden Şahinler düzenlediği toplantıda, “12 Yıldır sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde işyerlerinde, meydanlarda ve yaşamın her türlü alanında mücadele veriyoruz. Tüm zorluklara göğüs gererek azimle ve inatla kararlı şekilde bu mücadelemiz sürüyor" dedi.

Kamu emekçilerinin fiili mücadelesini engellemenin ve kamu emekçilerini bölgenin bir aracı olarak devlet tarafından kurdurtulan ve desteklenen güdümlü sendikaya, bugün de devletin tüm olanaklarının sunulduğunu ileri süren Şahinler, “Sözde sendikaya devletin tüm olanaktan sunulmaktadır. Atanan müsteşarlar, genel müdürler, bölge müdürleri ve servis müdürlerinin büyük bir bölümü Kamu-Sen’i örgütlemek üzere görevlendirildikleri ve pek çok kamu emekçisinin, idaresi ve bilgisi dışında, personel servislerindeki bilgilere dayanılarak üye yapıldığı bilinmektedir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *