ANASAYFA arrow right Yaşam

Kesinlikle ormanlık alanı imara açmıyoruz

Kesinlikle ormanlık alanı imara açmıyoruz
YAYINLAMA: 22 Nisan 2021 / 21.17
GÜNCELLEME: 22 Nisan 2021 / 21.32
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu arazide yapılacak Medeniyet Şehri hakkında bilgi verdi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan sunum yaparak teknik bilgi aktardı

Dünyanın en büyük kent ormanının Gaziantep’e yapıldığını anlatan Başkan Şahin, yalan yanlış bilgilerle toplumun kafasının karıştırıldığını belirtti. “En büyük hayalim dünyanın en büyük millet bahçesini açmak ve halka kazandırmak. Hakikaten şehir adına ve şehrin geleceği adına bir iş yaparken yalan yanlış bilgilerle toplumun kafasını karıştırılmasını kabul edemiyorum” şeklinde konuştu.

3 milyon 500 bin metrekarelik dünyanın en büyük kent ormanının oluşturulacak

5’inci Zırhlı Tugayı’nın taşınmasıyla beraber bölgeye yapılması planlanan “Medeniyet Şehri” projesi örnek gösterilerek bölgedeki yeşil alanların kesileceği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapılması planlanan Medeniyet Şehri Projesi’nde ormanlık alanın kent ormanı olacağını, ağaçlara dokunulmayacağını ve yapılan düzenlemelerle 3 milyon 500 bin metrekarelik dünyanın en büyük kent ormanının oluşturulacağını aktardı.

“Son bir yıldır her gün ağaç diken bir ekibiz” diyen Şahin, “Eczacılar Odası ile yeni bir orman dikimi yaptık. Böyle bir duruş gösterirken, bir tane ağacın bile kesilmesine müsaade edemeyiz. En büyük hayalim dünyanın en büyük millet bahçesini açmak ve halka kazandırmak. Hakikaten şehir adına ve şehrin geleceği adına bir iş yaparken yalan yanlış bilgilerle toplumun kafasını karıştırılmasını kabul edemiyorum. Bunu yapanlar eğitimli, yönetimde olan ve işi bilen adamlar. İşi bilen adamın ormanın resmi koyup da imara açılan yer diyorsa bu durumu meclisin takdirine halkımızın da vicdanına bırakıyorum” ifadelerine yer verildi. 

Konu hakkında ilgili odalara bilgi verildiğini söyleyen Cihan, “Millî Savunma Bakanlığı’nın uygun gördüğü araziye bu binaların taşınması ile boşalan arazi belediyeye devredilecek. Bu amaçla çok hızlı mesafe aldık ve bu bir hayal gibi sözler söylendi, ancak bu hayali gerçekleştirdik. Protokoller tamamlandı, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı ve çalışmalara başladık. Taşınacak yere çok ciddi yatırım yapıyoruz ve onun içinde bir kısmını imara açtık. Paylaşılan fotoğraflara bakıldığında proje ile farklı bir nokta görülüyor. İmara açtığımız yer somut olarak belli. Kesinlikle ormanlık alanı imara açmıyoruz, bundan sonra da böyle bir şeyin olma ihtimali de yok. Ormanlık alan Gaziantepli vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *