ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kentteki hayat pahalılığı nedeniyle kamu emekçileri tayin istiyor

Kentteki hayat pahalılığı nedeniyle kamu emekçileri tayin istiyor
YAYINLAMA: 15 Haziran 2021 / 21.29
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2021 / 21.48
Büro Emekçileri Sendikası SGK İl Binası önünde yaptığı açıklamada, “Ama bizler biliyoruz ki, bu kadar ağır koşullara mahkûm değiliz, biz emekçiler asla seçeneksiz olmadık bugünde seçeneksiz değiliz” denildi

Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Çiçek, kentteki hayat pahalılığı nedeniyle kamu emekçilerinin il dışına tayin istediğini vurgularken, “Gaziantep ilindeki kamu emekçileri geçinebilmek, uygun kiralık daire bulabilmek için başka illeri tercih ediyor. Bu da genel olarak Tüm kamu kurumlarında çalışması gereken personelin altında personel çalıştırılmasına kalan personellerin ise iş yükünün artmasına sebep olmakta” açıklamasını yaptı.

Biz emekçiler asla seçeneksiz olmadık, seçeneksiz değiliz

Çiçek, “Pandemi döneminde işyerlerini açamadığı için devletten destek bekleyen esnafın nankörlükle suçlandığı, ekonomik gerekçelerle intihar eden yurttaşlarımız için, intiharların gerekçesi ekonomik nedenler olsa toplumun yarısı intihar ederdi diye alay konusu edildiği, açlıkla boğuşan yurttaşlarımıza ilişkin muhalefetin geliştirdiği tepkilere karşı, bu ülkede aç varsa o zaman açları da siz doyurun söylemine kadar varmış olup ibret alınması gereken bir süreci yaşıyoruz” diye konuştu.

Milyonlarca emekçi açlık sınırını altında asgari ücrete mahkum edildi

Yargının talimatla, maliye ve SGK yapılandırma adı altında aflarla faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Çiçek, “Ülkeyi A.Ş gibi yöneteceğiz diyenlerin getirdiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde hak hukuk adalet talebi her geçen gün yükselirken kamu kurumlarında liyakat yerlerde sürünüyor. Mutlu bir azınlığın sürekli olarak servetine servet kattığı, başta gençler ve kadınlar olmak üzere milyonlarca yurttaşımızın işsiz olduğu, milyonlarca emekçinin açlık sınırı altında asgari ücrete mahkûm edildiği, çiftçinin mahsulünün tarlada kaldığı, esnafın kepenk kapattığı bir düzende haklarımıza sahip çıkmak taleplerimiz için mücadele etmekten başka bir seçeneğimizin olmadığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

İnsanca yaşayabileceğimiz bir maaş istiyoruz

200 TL ile 2009 ocak ayında 128 dolar alınabilirken 2021 ocak ayında 23,2 dolar alınabildiğini hatırlatan Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2009 yılında bir memurun maaşının 7’de 1’i kiraya giderken şu an maaşının 3’de 1’i kira gideridir. Bugün ülke genelinde alanlardayız, eğer bu ülke gerçekten ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdüyse büyümeden hakkımızı, insanca yaşayabileceğimiz bir maaş, 3600 ek gösterge talebimizle ilgili düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. SGK Emekçilerinin 666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiye ve fatura denetimi yapan personel ek ödemeden faydalandırılsın. Adalet Bakanlığı’nda 666 sayılı KHK ile kaldırılan havuz paraları tekrar ödenmeye başlansın.”

Kamuda yoksulluk sınırı altında maaş uygulamasına son verilmeli

Yönetim Kurulu Üyesi Çiçek, güvenceli çalışma ve grevli gerçek bir toplu sözleşme istediklerini vurguladı. “Emek hırsızlığına dönüşen mülakat uygulamalarının son bulmasını, liyakatın esas alınmasını, kamusal emeklilik sisteminin güçlendirilmesini, bireysel emeklilik dayatmasına son verilmesini, her türlü ek ödemenin emekli maaşlarına dâhil edilmesini, haksız ve hukuksuz bir şekilde keyfi olarak ihraç edilen büro emekçilerinin işlerine iade edilmesini, kamuda mobbing uygulamalarının son bulmasını, vergi dilimi marifetiyle maaşlarımızın erimesinin önüne geçilecek bir düzenleme yapılmasını, kamuda yoksulluk sınırı altında maaş uygulamasına son verilmesini ve eşitlik, özgürlük, barış, adalet ve demokrasi istiyoruz” çağrısı yaptı. Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *