ANASAYFA arrow right Güncel

Kentte vaka sayısı düşüyor

Kentte vaka sayısı düşüyor
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2021 / 20.56
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2021 / 20.56
Sağlık Bakanlığı 8-14 Mayıs tarihlerini kapsayan illere göre vaka haritasını kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu tabloya göre, Gaziantep’te vaka sayısı 100 bin de 76,53’ e geriledi.

17 günlük tam kapanma döneminin ardından Türkiye genelinde ve Gaziantep’te normalleşme süreci başlarken, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı vaka sayılarını gösteren tabloda kentteki vaka sayısının ciddi oranda düştüğü görüldü. Son 4-5 ay içerisinde 100 binde 300’lere kadar yükselen vaka sayısı alınan tedbirler sonucunda yeniden 100 binden 76’ya düştü.

Vaka sayılarının çok yükselmesi sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplanan Kabine Toplantısından 17 gün tam kapanma kararı çıktı. Tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte Türkiye, 17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında kademeli normalleşme sürecine geçti ve birçok işletme tam ya da kısmi olarak faaliyetlerine başlarken kahvehaneler, halı saha ve internet salonları gibi işletmeler kapalı olmaya devam edecek. Kapalı olan işletmelerin akıbeti kesin olmamakla beraber 1 Haziran’dan sonra açılması bekleniyor. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *