ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kentte kiralık, satılık ve boşalan dükkan sayısı arttı

Kentte kiralık, satılık ve boşalan dükkan sayısı arttı
YAYINLAMA: 18 Ekim 2020 / 20.58
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2020 / 20.58
“Ekonomik dalgalanmalar, dövizin yükselmesi, çevremizdeki savaş derken, bunların üzerine Koronavirüs de eklenince kötü bir yıl geçiriyoruz. 2021 yılına umutla bakmaya çalışıyoruz, lakin umudumuz yok.”

Söylemez Pasajı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Azak, doların her gün yükselmesinin piyasaları alt üst ettiğine dikkat çekerken, “Esnafın tümü kan ağlıyor ve yoğun bakımda” sözleriyle piyasadaki durumu özetledi. “Kentte kiralık, satılık ve boşalan dükkan sayısı arttı.”  

Şu anda piyasada nakit para akışı yok

Azak, “Enflasyon düştü, işsizlik azaldı, ekonomimiz daha iyi ye gidiyor deniliyor, ama bunların tümü varsayımdan ileriye giremiyor. Çünkü çarşıya pazara çıksınlar, insanlar maaşlarını alıp harcamalarını yaptıktan sonra cebindeki paraya baksınlar. Şu anda piyasada nakit para akışı yok. Herkes bankaların önünde kredileri ödemek için uzun kuyruk oluşturmuşlar” dedi.

2021 yılına umutla bakmaya çalışıyoruz, lakin umudumuz yok

2020 yılının hem dünya ülkeleri hem de Türkiye açısından sıkıntılı geçtiğini söyleyen Azak, “Ekonomik dalgalanmalar, dövizin yükselmesi, çevremizdeki savaş derken, bunların üzerine Koronavirüs de eklenince kötü bir yıl geçiriyoruz. 2021 yılına umutla bakmaya çalışıyoruz, lakin umudumuz yok. Pasaj esnafı pamuk ipliğine bağlı olarak günü kurtarmaya, evine ekmek götürme derdinde” diye konuşma gerçekleştirdi.

Dövizin yükselmesi işlerimizi olumsuz etkiledi

Siftah etmeden kepenk kapatan ve aidatları ödeyemeyecek durumda esnafların olduğunun altını çizen Başkan Azak, “Dövizin yükselmesi işlerimizi olumsuz etkiledi. Çünkü pasajda satılan ürünlerin yüzde 90’ı dolar ile geliyor. Bir hafta önce fiyat verdiğin veya aldığın ürüne şimdi farklı fiyat veriyor ya da alıyorsun. Ürününü satan esnaf, aynısını alamadı. Pasajda dolar ve Euro ile oturan kiracılar bile bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Dolar yükseldikçe geleceğe dair umutlarımız kırılıyor

Vergi, sigorta primlerinde indirimin yanı sıra pandemi dolayısıyla verilen kredilerinde ertelenmesini isteyen Azak, “Hükümetin bir an önce ülkenin bel kemiği ve orta direği konumundaki küçük esnafa el atıp can simidi olmasını istiyoruz. Çünkü dolar yükseldikçe geleceğe dair umutlarımız kırılıyor” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *