ANASAYFA arrow right Güncel

Kentte hemen tüm okullarda Koronavirüs vakası var

Kentte hemen tüm okullarda Koronavirüs vakası var
YAYINLAMA: 15 Kasım 2020 / 20.50
GÜNCELLEME: 15 Kasım 2020 / 21.10
Türkiye’de milyonlarca öğrenci pandeminin gölgesinde bir haftalık ara tatile girdi

Ara tatile kadar ki eğitim öğretimi basın açıklaması yaparak değerlendiren Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, “Birçok okulda hatta bazı okullarda sayıları 10’a ulaşan Koronavirüse yakalan öğretmenlerimiz mevcut. Koronavirüse yakalanıp atlatan ve sonradan anlaşılan öğrencilerimizde vardır. Bu süre zarfında MEB’in başarılı bir grafik çizmediğini düşünüyoruz. Umarım bir haftalık arada bakanlığın daha radikal karar alması lazım” dedi.  

Bir haftalık tatil 14 güne çıkarılabilirdi

Bir haftalık sürede okullarda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Arpat, “Okulların ilk önce eksiklerini tespit etmesi gerekiyor, bu tespitlerin sonrasında gerekli tedbirleri alması lazım. Aynı zamanda okul yöneticileri öğretmenlerin iş yükünü hafifletmeli. Kentteki hemen hemen tüm okullarda koronavirüse yakalanan öğretmenlerimiz var. Dolayısıyla bir haftalık tatil 14 güne çıkarılabilirdi. Son bir hafta yapılan sınavlar online olarak yapılabilirdi. Bu sürede gerek öğretmenlere gerekse öğrencilerin internete erişimi sağlanmalıydı” ifadelerine yer verdi.

Öğretmenler, ek ders kesintisi yapılacağı tehdidi ile karşı karşıya

Öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu ve bu görevi icra edenlerin yaftalanmayı değil, takdir edilmeyi hak ettiklerini belirten Arpat, “Emeklerinin karşılığını alamayan fedakâr öğretmenlerimiz, bir de bu dönemde idareler tarafından gereksiz iş yükü ile yıldırılmakta, hatta haksız ve kanunsuz uygulamalarla ek ders kesintisi yapılacağı tehdidi ile karşı karşıya bırakılmaktadırlar. Bilinmelidir ki eğitim çalışanlarını bir de maddi kaygıların içine sokmak böyle bir dönemde kötü niyetten başka bir şey değildir. Öğretmenlerimiz üzerinde oluşan gereksiz iş yükünün kaldırılması ve idarelerin keyfi uygulamalarına son verilmesini talep eder ve bu durumun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” açıklamasını yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *