ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kentlerin can damarı yerel yönetimlerdir

Kentlerin can damarı yerel yönetimlerdir
YAYINLAMA: 23 Ocak 2022 / 19.06
GÜNCELLEME: 23 Ocak 2022 / 19.06
Birinci Uluslararası Gençlik ve Halkoyunları Festivali başlıyor

Şahinbey Birinci Uluslararası Gençlik ve Halkoyunları Festivali bugün başlıyor. Festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başta olmak üzere Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Suriye’den de katılım olacağı belirtildi. Festival 20 Mayıs’ta sona erecek.

Turizme önemli katkısı olacak

Şahinbey kaymakamı Ömer Karaman, Gaziantep’in sosyo-ekonomik ve jeopolitik yapısı itibari ile bir çok medeniyete beşiklik etmiş zengin bir kültürel mozaiği sahip olduğunu belirterek, kültürel zenginlikleri Şahinbey birinci Uluslararası gençlik ve halk oyunları festivali ile tanıtacaklarını açıkladı.

Şahin Bey’in 19 Ağustos 1998 yılında kurduğunu ve kentin en büyük ilçesi olduğunu söyleyen Karaman, uluslararası organizasyonla beraber turizmde Önemli bir hamlenin bölge için başlangıç olacağını açıkladı.

Kültürel iletişimin sağlanması vazgeçilmez bir unsur

Karaman, “Bu coşkulu atmosferden turizmimiz de nasibini alacaktır. Bu vesile ile valilik, kaymakamlık ve belediye olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Yaşadığımız çağdaş dünyada kültürel iletişimin sağlanması vazgeçilmez bir unsur. Bu kültürel iletişim sayesinde sevgi, hoşgörü ve dayanışmayı sağlamak asli görevimizdir. Bu anlayışa tüm dünya insanın ihtiyaç duyduğu kanısındayım. Hele hele bu kültürel mirası geleceğe aktaracak olanların gençler olduğu düşünülürse, uluslararası bir festivalin gençlik haftasına dönüştürülmesi bir fırsattır” dedi.

Bir kentin can damarı yerel yönetimlerdir

Şahinbey Kaymakamı Karaman, bir kentin can damarının yerel yönetimler olduğunu vurgularken, yerel yönetim birimlerinin o kentin, ilçenin beldenin insanlarıyla doğrudan ilişkili olduğunu, günümüzde belediye başkanlarının kültür sanat benim işim değildir deme sorunsuzdu olmadığı gibi kültür ve örgütlenmeleri ön ayak olmak zorunda olduğunu hatırlatan Karaman, “Belediyecilik yaşımızın 14. yılındayız. Bugüne kadar her yıl yaptığımız Kültür sanat, eğitim etkinliklerini ilaveten birinci Uluslararası gençlik ve halk oyunları Festivali’nde katıyoruz” dedi. Bu ülkede yaşayan tüm insanlar için On dokuz mayısın çok önemli olduğunu ifade eden Karaman, etkinliğin bir kısmını bugüne denk getirdiklerini kaydettiler.

Festival bugün başlıyor

Festival bugün saat 10:00’da 100. Yıl Demokrasi Meydanı’nda başlıyor. Etkinlik kapsamında saat 2:00’de Basketbol Turnuvası birinci ve ikinci grup eleme maçları yapılacak. Saat 2:30’da Gaziantep lisesi, Anadolu Lisesi, Sanko Okulları, Bayraktar Lisesi, Mehmetçik İlköğretim, Gazi İlköğretim ve Vakıf Koleji halkoyunları tanıtım gösterisi yapılacak. Saat 7:30’da amfi tiyatroda Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Makedonya, Azerbaycan, Sırbistan, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye açılış gösterileri sunacak. Sihirbaz gösterisi saat 10:00’da Şeyda kurumu konser verecek. Halkoyunları gösterileri ise saat 10:30’da afiyet Tiyatro’da Aksu kova, Azerbaycan, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, panayır alanında ise Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve Makedonya ekipleri tarafından yapılacak. Festival yarın sabah dokuzda anı ormanı dikim töreni ile devam edecek. Saat 10:00’da basketbol turnuvasının üçüncü ve dördüncü gruplarının eleme maçları yapılacak. Panayır alanında saat 2:30’da bilgi okulları resim sergisi açılışı yapılacak, yine aynı yerde saat 5:00’te yazar Ahmet Ümit kitaplarını imzalayacak ve okurları ile söyleşi yapacak. Aynı yerde saat 7:30’da bilgi okulları müzik grubu konser verecek, saat 7:30’da halkoyunları gösterisi, hem panayır alanında Tiyatroda devam edecek. Festival 20 Mayıs tarihine kadar etkinlikler ile devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *