ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kentin göbeğinde hırsızlık pazarı!..

Kentin göbeğinde hırsızlık pazarı!..
YAYINLAMA: 01 Ekim 2020 / 16.31
GÜNCELLEME: 01 Ekim 2020 / 16.31
Gaziantep’te her gün onlarca cep telefonu çalınıyor. Bu telefonların hiçbiri yeniden bulunarak sahibine teslim edilemiyor. Çalıntı telefonların tümü kentin göbeğinde kaldırımlara kurulan tezgahlarda satılıyor. Onlara ne polis ne de zabıta müdahale etmiyor.

Gaziantep gibi Türkiye’nin 6’ıncı büyük kentinin göbeğinde kurulan hırsızlık pazarının fotoğrafını çekmek isteyen Sabah muhabiri hırsızlık çetesi tarafından abluka altına alınıyor. Kentin asayişini artık siz düşünün...

Gaziantep’te Maarif Kavşağı ile Emirgan Köprüsü arasına hergün hırsızlık pazarı kuruluyor. Bu pazarda kentin çeşitli yerlerinden çalınan cep telefonları satışa sunuluyor. Satışı şebeke üyelerinin yaptığını söylemeye gerek yok. Bir Allah’ın kulu da gelip bu hırsızlık tezgahına siz kimsiniz, burada ne satıyorsunuz, bu telefonları nereden ve kimden aldınız diye sormuyor. Ve bu kadarı da oluyor!..

Çalıntı telefonlann bulunmadığından yakınan vatandaşlar, kentte hergün onlarca telefonun çalındığını ve bu telefonlann hırsızlar tarafından kentin ortasında satılmasına seyirce kalınması karşısında dehşete kapıldıklarını belirtirken, “Gaziantep kaldırımlarına hırsızlık pazarı kurulan tek kent olmalı. Hırsızlar çalıp el altından satardı, ama şimdi el altından satma gereği duymaz hale geldiler. Fiyatı 200 milyondan başlayıp milyarlara ulaşan çalıntı telefonlar kaldırımdaki valizlerde 30-40 milyona satılıyor, kimse müdahale etmiyor. Bu kentin yetkilisi, sorumlusu yok mudur? Gaziantep hırsız pazan mı oldu” diye soruyor.

Tüm kentin gözü önünde cereyan eden duruma polisin neden müdahale etmediği bilinmiyor. Sabah günlerden beri hırsızlık pazarını görüntülemek için uğraşıyor, ancak her seferinde şebeke tarafından engelleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *