ANASAYFA arrow right Güncel

Kentimizde park kültürü gelişmedi

Kentimizde park kültürü gelişmedi
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2022 / 15.38
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2022 / 15.38
Araç sayısının ve yoğunluğunun her geçen gün arttığı kentimizde otopark sorunu katlanarak büyüyor. Sürücüler, yasak olmasına rağmen araçlarını otobüs duraklarına park edip gidiyorlar.

3 milyon nüfusu sahip Gaziantep’te araç sayısı artmaya başladı. Araç sayısının artması aynı zamanda birçok soruna da davetiye çıkarıyor. Sürücülerin araçlarının otobüs duraklarına park etmeleri kentimizde park kültürünün gelişmediğinin en bariz örneklerinden biri.

Sürücüler, kentin en işlek caddelerinde araçlarını park edecek otopark bulamayınca otobüs duraklarına park ediyor. Vatandaş ve dolmuş şoförleri bu duruma ne kadar da itiraz etse ne kadar da tepki gösterse sürücüler eski tas eski hamam her şeye kulak tıkamaya devam ediyor. Ayrıca araçların durakları park edilmesiyle dolmuşlar yolcularını güvenli bir şekilde indirip bindiremiyor. Dolayısıyla da bazen istenmeye kazalar meydana gelebiliyor.

Dolmuş şoförleri araçların duraklara park edilmesiyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ediyor. “Araçlar duracağımız alana park edilince yolcumuzu rahat bir şekilde bindiremiyoruz veya indiremiyoruz. Birçok kez bu sorunu dile getirmemize karşın belediye yetkilileri hiçbir çalışma yapmadı. Biz de ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bir kez yetkililere seslenerek, bu sorunu çözmelerini istiyoruz” dedi.

Vatandaş, “Dolmuşlara binmekte zorlanıyoruz. Bazen yolun ortasında binmek zorunda kalıyoruz. Neden, bir kişi hakkı olmadığı halde aracını durağa park etmesi yüzünden. Yetkililerin bu konuya el atmasını ve sorunu çözmelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *