ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kente nefes aldırıyoruz

Kente nefes aldırıyoruz
YAYINLAMA: 19 Eylül 2022 / 19.15
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2022 / 19.15
Bir nolu kırsal terminal hizmete girdi

Doğan, araçların terminale mezarlık ve Çııksorut istikametinden girebileceğini söyledi. Terminalin temizliğini belediyenin sağlayacağı kaydedildi.

Çıksorut Saman Pazarı mevkiinde 14.785 metre² alan üzerine kurulan bir nolu kırsal terminal törenle açıldı.

Gaziantep’e çevre il ve ilçelerden gelen minibüsler için Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan bir nolu kırsal terminal hizmete girdi. 300 milyara mal olan terminalin açılışında konuşan Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak ve dağınık şekilde bir araya toplayıp modern alanda hizmet verilmesini sağlamak için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Nizip ve Araban’dan gelen

minibüsler şehre giremeyecek

Çıksorut Saman Pazarı mevkiinde yaklaşık 14.785 metre² alan üzerine kurulan bir Nolu kırsal terminalin açılışı dün düzenlenen törenle gerçekleşir. Kurbanların kesildiği açılış törenine il yöneticileri, CHP’li belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve terminalde faaliyet gösteren kooperatiflerin başkan ve yöneticileri, baz daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir belediyesi olarak çağdaş bir kent yaratmayı amaçladıklarını belirten doğan, bu nedenle kente nefes aldırmak amacıyla yaptıkları bir tesisi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Doğan, 14 yıldan fazla bir zamandan bu yana Gaziantep’i Avrupa normlarını yakalayan bir kent yapmak için büyük gayret içinde olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

Kente 50 yıl yetecek içme suyu getirdik

Birçok proje gerçekleştirdik. Bir kısmı devam ediyor. Başladığımız projeler var. Önce kentin imarlı alanını 8000 hektardan 28.000 hektara çıkardık. 700.000 nüfus daha gelse imar sorunu olmayacak. Kentin altyapı sorununu çözdük. 1.200.000 metre² kanalizasyon, 1.000.151 metre² su şebekesi döşedik. Kente 50 yıl yetecek içme suyu getirdik. Kentin pis suyunu arıtma tesisinde aratarak tarım alanlarına pis sudan, Gaziantepleri mikroptan kurtardık. Modern alanımız sekiz yıldır hizmet veriyor. İlçe belediyeleri ile el ele vererek toplu ve sosyal konut alanları açtık. Şu anda Gaziantep’te konut alanı sıkıntısı yoktur. Kentte, mevcut yolları genişlettik. Kentin her noktasına bilgisayarlı sinyalizasyon sistemi kurduk. GASMEK, şehirler arası otobüs terminali, 100. yıl Atatürk kültür parkı başta olmak üzere birçok parkı hizmete soktuk. emekli kulüpleri hizmet vermeye devam ediyor. İki yeni aş evini hizmete açıyoruz. Yabancı dil, bilgisayar, el becerileri kurslarımız sürüyor. Bu arada Gaziantepspor’da layık olduğu hedefe doğru hızla ilerliyor. Gaziantepspor, Büyükşehir Belediyespor ve GASKİ Spor tesislerinin kente kazandırdık.

Terminal 300 milyara mal oldu

Doğan, hizmete açtıkları bir nolu kırsal terminal ile Nizip, araban, Yavuzeli, Bilecik, Besni, Tut ve civarı belde ve köylerde gelen ve kent trafiğini olumsuz etkileyen araçların kent merkezine girmesini engellemek amacıyla yaptıklarını, projeyi 11 Haziran 2022 tarihinde başladıklarını açıkladı. Bir yıllık çalışma sonucunda 14.785 metre² alanı üzerine 17 yazıhane idari bina, kıraathane, lokanta, fırın, bakkal, kasap ve sosyal tesisler yapıldığını hatırlatan Celal Doğan, binaların oturduğu alan 1 metre². Çevre düzenlemesi belediye tarafından yapılan kırsal terminal 300 milyara mahal oldu. Kentin kuzey ve kuzey doğusunda yer alan yerleşim merkezlerine, 723 üyesinin bulunduğu 18 kooperatife bağlı araçlar çalışıyor. Bu Kooperatifler bir araya gelerek yardımlaşma derneği kurdu. Belediye olarak desteğimizi verdik. Bundan sonra bir çalışma yaparak kentin batısındaki yerlerden gelen minibüsler için iki nolu terminali inşa edeceğiz. Amacımız kentin caddelerinde, ara sokaklarında, boş arsalarda yolcu bekleyen, polis, kent trafiğini olumsuz etkilenme toplamakla örgütlenmelerine yardımcı olmaktır dedi. Doğan, terminalin bulunduğu yerin uygun olmadığını, canlı hayvan ahırlarının buradan kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Gaziantep marka şehirdir

Gaziantep’in bir marka, aynı zamanda modern şehir olduğunu söyleyen Doğan, eğitim ve sağlık alanında Gaziantep’in önemli eksiklikleri olduğunu, bunun giderilmesi için de belediye olarak gerekli çaba ve desteği vermeye hazır olduklarını, insana yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Kültür alanında açığı kapatmak için başlatılan o konuya ismini yaşat kampanyasını yeterli olmadığını, bunun fertler kurumlar, gruplar artırarak devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bu arada Gaziantep tümünü bitkileri koruma ve yardımlaşma derneği başkanı Tahsin Aslan ise böyle bir mekanda hizmet vermekten mutluluk duyacaklarını belirterek desteğinden dolayı Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan’a teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *