ANASAYFA arrow right Ekonomi

Kente gelen turistler pahalılıktan şikayetçi

Kente gelen turistler pahalılıktan şikayetçi
YAYINLAMA: 08 Ekim 2021 / 20.37
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2021 / 20.52
Büyükpasaj Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz, kentteki yaşam ve hayat pahalılığının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Başkan Yaz, “Kentimize gelen turistler pahalılıktan çok şikayetçi. Otellerde yer kalmadığında boş odası olan oteller gizli zam yapıyor. Lokantalarda ki yemeklerin fiyatları çok yüksek. Aynı yemek bir lokanta da 50 lira ise başka bir yerde 75 liraya satılıyor ve bir midye baklava 8 liraysa o zaman düşünmek lazım” diye konuştu.

Gaziantep’te yaşam koşulları gün geçtikçe zorlaşıyor

Gaziantep’te yaşam koşullarının gün geçtikçe zorlaştığını, insanların aldığı maaş ile geçinemediğini söyleyen Yaz, “Günümüz koşullarında elektrikten doğalgaza, akaryakıttan tüm gıda ürünlerine kadar her şeye yüzde 100 zam geldi. Ancak buna karşın vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor, düşmeye de devam ediyor. Yapılan bu zamların bilinçli mi yoksa bilinçsiz mi yapıldığını bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Denetimlerin arttırılması gerektiğini kaydeden Başkan Yaz, ilgili kurum ve kuruluşların denetimler konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. “Gaziantep Valiliği, belediyeler, Ticaret İl Müdürlüğü ve diğer kurumlar ilgili oldukları sektörleri denetmeli ve bu denetimleri artırmaları gerekiyor. Oda başkanları olarak gerekirse bizlerde bu denetimlere yardım edebiliriz” dedi.

Dolarda yaşanan bir hareketlenme esnafı ve sektörü endişelendiriyor

Yaz, piyasaların çok sakin olduğunu, nakit paranın dönmediğini, vadeli satışların azaldığını, doların piyasaları tedirgin ettiği ve endişelendirdiğine dikkat çekti. “Ülkemizde hemen hemen tüm ürünler dolar ile geliyor. Dolayısıyla dolarda yaşanan bir hareketlenme esnafı ve sektörü endişelendiriyor. Bu tedirginlik nereye kadar sürecek? Yaz mevsiminden umduğumuzu bulamadık, büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü turistler pasajlara girmedi” açıklamasında bulundu.  Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *