ANASAYFA arrow right Güncel

Kent tarihine değer katan sembollerin korunması gerekiyor

Kent tarihine değer katan sembollerin korunması gerekiyor
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 21.15
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 21.15
DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya ve il yönetim kurulu üyelerinden bir heyet Devlet Demir Yolları tarafından VİP salonu yapılmak amacıyla kapatılması planlanan Gaziantep GAR Restoran’ın işletmecisi Bülent Akınal’ı ziyaret ederek destek mesajı verdi.

Gaziantep kent yaşamı için önemli bir değere sahip olan Akınal GAR Restoran’ın kapatılmasına sessiz kalmayacaklarını ifade eden DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya restoranı boşaltma kararını doğru bulmadıklarını söyledi.

“İdareciler restoran ile yapılan sözleşme hukukuna saygı gösterilmeli” diyen Kaya, “Gaziantep yerel yöneticilerini bu işletmeye destek olmaya bu hatadan dönülmesi noktasında gerekli çabayı da göstermeye davet ediyoruz. GAR Restoran Gaziantep ile bütünleşmiş kentin sembol yapılarından biri olarak görüyoruz. Gaziantep son yıllarda kendine ait pek çok değeri maalesef kaybetti. Gaziantep artık eski Gaziantep değil. Bu değişim sürecinde en azından kent tarihine değer katan sembollerin korunması gerekiyor. Gaziantep şehir hayatında önemli bir yer tutmuş, kent kültürü içinde özel bir yeri olan bu restoranın korunması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İşletmeci Bülent Akınal ise Gaziantep şehir hayatında çok önemli dönemlere tanıklık yapan GAR Restoran’ın kapatılmasının Gaziantep’in ortak hafızalarından birini yok etmek anlamına geleceğini belirterek “ Biz direnebileceğimiz kadar direneceğiz. Sözleşmemizden kaynaklı yasal süremiz var ama tadilatın bir an önce başlatılmak istenmesi bizi zor durumda bırakıyor. Tüm Gaziantep’i ve Gazianteplileri kentin bu ortak değerine sahip çıkmaya bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *