ANASAYFA arrow right Güncel

Kent Konseyi bünyesinde 19 çalışma grubu ve 4 meclisi var

YAYINLAMA: 21 Eylül 2022 / 15.42
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2022 / 15.42
Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Emine Aybüke Yıldırım, “Hazırlanan raporlar gerçekten ilimiz açısından çok değerli” dedi

Yıldırım, “Kent Konseylerinde gönüllük esasına dayalı olarak çalışıyor. Tespit ettikleri sorunları bizlerle paylaşabilirler. Bu sorunları da ilgili kurumlara iletiyoruz. Bir nevi halkımızın sesi oluyoruz. Çalışma isteyenleri bekliyoruz. Çünkü halkımız ve Gaziantep için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

Gaziantep Kent Konseyi’nin başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Yıldırım, başarının ekip ruhu olduğunu belirtti. “Kent konseyi bünyesinde 19 çalışma grubu ve 4 meclisimiz bulunuyor. Başkanımız Samet Bayrak, konularla birebir ilgilenip, araştırma yapıyor. Her başkanımız, yardımcıları ve Yürütme Kurulu Üyelerimiz meclis ve çalışma grupları ile sürekli iç içeler, koordineli bir şekilde çalışıyorlar ve hareket ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde de çalışmalarımıza devam ettik

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde de çalışmaların sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Genel Sekreter Yıldırım, “İlimizde farklı illerden gelen 14 Engelli Meclisi ve aynı zamanda Kent Konseyleri Başkanlarıyla birlikte Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ‘Engelsiz Yaşam Çalıştayı’ düzenlendi. 14 Engelli Meclisi ve aynı zamanda Kent Konseyleri Başkanlarını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Moral Evi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mutlu Kafe gibi yerleri gezdirdik, çok beğendiler. Bu tür çalışmaları kendi illerinde de hayata geçireceklerini ifade ettiler” şeklinde konuşma yaptı.

Yıldırım, dört çalışma grubunun Genel Kurul (Toplantı) yapabilmek için rapor sunduğunu ifade ederken, Büyükşehir Belediyesi ise genel kurulların tarihi belirlemek için çalıştıklarının altını çizdi. “Hazırlanan raporlar gerçekten ilimiz açısından çok değerli. Kent için yapılan tespitleri halkımız ile paylaşacağız. 19 meslek grubu ve 4 meclis, her alanda çalışma yapıyor. Dolayısıyla yeni bir çalışma grubuna ihtiyaç yok” diye konuştu.

Gaziantep Kent Konseyi bünyesinde Afet ve Kriz Çalışma Grubu, Aile Çalışma Grubu, Çevre Çalışma Grubu, Eğitim Çalışma Grubu, Esnaf Çalışma Grubu, Gaziler ve Şehit Aileleri Çalışma Grubu, Göç ve Sığınmacılar Çalışma Grubu, Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu, İmar, Altyapı ve Ulaşım Çalışma Grubu, İş Güvenliği ve Sağlığı Çalışma Grubu, Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, Mahalle ve Muhtarlar Çalışma Grubu, Sağlık Çalışma Grubu, Spor Çalışma Grubu, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Çalışma Grubu, Trafik ve Ulaşım Çalışma Grubu, Turizm ve Tanıtım Çalışma Grubu ve Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu ile Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelliler Meclisi ve Gençlik Meclisi faaliyet gösteriyor. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *