ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kenar semtlerdeki ilkokullarda 105 öğrenci okuyor

Kenar semtlerdeki ilkokullarda 105 öğrenci okuyor
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2021 / 14.35
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2021 / 14.35
İlgililer tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre inşaatına kısa bir süre önce başlanan ilkokullardan Konak mahallesindeki Vali İlkokulu 4 Ekim’de yeni öğretim yılına başlayacak.

Sosyal Sigorta Hastanesi arkasında tamamlanmakta olan ilkokul binası ise 20 Ekim’de hizmete giriyor. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ himayesinde kaloriferli olarak yaptırılan ve iki derslik daha ilave edilen Ünaldı’daki ilkokul ise kasım ayında hizmete sokulacak. Binevler ve Çimento Fabrikası tarafından yaptırılan ilkokulların da bu yıl hizmete girmesi bekleniyor. Ayrıca özel idare ve devlet tarafından il merkezinde 6 ilkokul 94 dershanenin daha inşaatlarına devam ediliyor.

Bu yıl ilimizde açılan ilkokul seferberliği, tarihinde görülmemiş bir başarı sağladı. Özel idare tarafından 98 milyon lira devlet tarafından da 139 milyon lira ilkokul inşaatları için ayrılarak sarf edilmeye başlandı. Bu suretle şehrimiz bir yıl içinde 11 ilkokula birden kavuşmuş oluyor.

İlkokul seferberliğini başlatan ve üstün bir başarıyla devam ettiren Vali Fikret Koçak'ın verimli çalışmaları halk arasında büyük takdir topladı. Vatandaşlar: Şimdiye kadar bu şekilde verimli ve sonuç alıcı bir çalışma görmedik. Bir yılda altı ay gibi kısa bir zaman içinde 11 ilkokulun bitirileceği söylenseydi inanmazdık Allah kendilerinden razı olsun” diyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *