ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kenar semtlerde sürülerle hayvan besleniyor

Kenar semtlerde sürülerle hayvan besleniyor
YAYINLAMA: 08 Aralık 2021 / 15.15
GÜNCELLEME: 08 Aralık 2021 / 15.15
Sineklerle mücadelenin bu şartlar da etkili olmayacağı söyleniyor.

Şehrimizin kenar semtlerinde oturan vatandaşların gazetemize yaptıkları şikayetler üzerinde mahalinde incelemeler yaptık. Vatandaşlar sabahlara kadar köpek seslerinden yaşamadıklarını, her evde beslenen birkaç koyun ve keçi yüzünden şimdi sineklerin ortalıkta cirit atmaya başladığını bildirdiler.

Karşıyaka, Ünaldı, Hoşgörü, Yukarıbayır, Vali konağı ve Batalhöyük mahallelerinde yaptığımız erken saatlerdeki incelemelerde sürüler halindeki koyun ve keçilerin bulunduğunu tespit ettik. Bu arada sokaklarda başıboş köpeklerin dolaştığı tespit ettik. Görüştüğümüz vatandaşlardan bazıları sabahlara kadar köpek seslerinden uyuyamadıklarını, hayvan gübrelerinin evlerinin yakınına yığıldığını söylediler ve gösterdiler. Olayın bir de belediye yetkilileri tarafından bizzat görülmesi için temizlik işleri müdürünü alarak birlikte gezdirdik. Köpekleri ve hayvan sürülerini gösterdik. Bunun üzerine hayvan gübrelerinin kaldırılması için derhal harekete geçildi. İlgililer son iki ay içinde 631 köpeğin öldürüldüğünü, buna rağmen devamlı köylerden getirilerek kenar semtlerde bırakılan köpek sayısında hissedilebilir bir azalma kaydedilmediğini vurguladılar.

Hayvan sürülerinin beslendi kenar mahallelerde yapılan sineklerle mücadelenin hayvan gübreleri yüzünden yeterince etkili olmayacağı söyleniyor.  Onun için de hayvan beslenmesini k yasaklanması takip edilmesi gerekiyor. Başıboş köpeklerle yapılan mücadelenin de daha etkili yapılması isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *