ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kenar semtlerde çocuklar kanalizasyon sularında oynuyor

Kenar semtlerde çocuklar kanalizasyon sularında oynuyor
YAYINLAMA: 25 Temmuz 2022 / 14.17
GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2022 / 14.17
Bazı vatandaşlar kanalizasyonu açlıktan sonra öylece bırakıyor. Kanalizasyondan sızan sular bu bölgelerde göller meydana getiriyor. Kenar semtlerdeki çocuklarda mikroplu göletlerde oynuyor.

Kanalizasyonları izinsiz olarak açarak çevreyi pis suların akmasını sağlayanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Konuyla ilgili olarak belediye başkanı Ahmet Turan Ertuğ tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: Bazı mahallelerde kanalı bulunmayan sokaklarda foseptik çukurları açan vatandaşlar tespit edilmiştir, açıktan akan sularla dünyadan haberi olmayan küçük çocukların oynadıklarını üzülerek görmekteyim. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza korumak biz idarecilerin olduğu kadar aile reislerinin de temel görevleridir. Kritik durum arz eden Göllüce mahallesi, Çıksorut, Kayaönü, Cumhuriyet, Konak mahalleleri ile Ünaldı ve Düztepe’nin bazı kesimleri Perlikaya ve Ocaklar kesiminde, Beydilli mahallesinde ve Kıbrıs mahallesinde kanalizasyon durumlarının acilen çözümlenmesi gereken sokaklar. Belediyemiz tarafından olanaklarımız ölçüsünde kanal inşaatı yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın belediyeden yazılı izin almadan sokaklarında kanal açmalarına, izinsiz açılan kanalların çevreye mikrop saçtığının bilinmesine, acil durumda olan meskenlerin foseptik çukurları belediyemize haber verildiği takdirde ücreti mukabilinde temizleneceğini, kanal yapmak isteyen sokak sakinlerinin belediyemizden izin almalarını, aksi hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacağını bilinmesini önemle rica ederim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *