ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kemiksiz etin kilosu 550 liradan 650 liraya kadar satılıyor

Kemiksiz etin kilosu 550 liradan 650 liraya kadar satılıyor
YAYINLAMA: 15 Ekim 2020 / 15.10
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2020 / 15.10
Başkan, ete bir çare bul...

Kemiksiz ete rayiç verilmeyince kasaplar işi azıttı. Belediye tarafından kemiksiz et satışının yasaklanması, et darlığının giderilmesi için Belediye tarafından hayvan kesimi yaptırılarak kasaplara kilosunu 400 liradan vermesinden bu yana kasaplar işi iyice azıttı. Kemiksiz etin kilosunu diledikleri fiyata veriyorlar. Niçin bu kadar pahalı diye sorunca da “Başkanımızın emrinden çıkmayız. Kemikli et satışı yapıyoruz. Kemiksiz et isterseniz, kemikli et alırsınız istediğiniz gibi parçalar kemiksiz kısımlarını ayırırız” diyorlar. Bu durum karşısında vatandaşa feryat etmekten başka birşey kalmıyor “Aman başkan yetiş, ete bir çare bul. Bizim geleneklerimize göre et almamızı sağla ve yumuşak ete rayiç ver” diyorlar.

Kemiksiz etin kilosu semtlere, kasapların insafına göre değişiyor. Genellikle 550 liradan satılıyor, ama apartmanların çok olduğu semtlerde de kilosu 600 liradan 650 liraya kadar değişiyor. Kasap tuttuğunu parçalıyor. Savunması ve kaçamağı da gayet kolay, “Başkanımız kemiksiz et satışını yasakladı. İstediğiniz gibi et almak istiyorsanız, istediğimiz fiyatı vereceksiniz” diyorlar.

Vatandaş, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'dan et konusunun bir an önce çözümlenmesi, şehrin adet ve ananelerini de göz önünde bulundurarak kemiksiz ete rayiç vermesi isteniyor. Şimdiye kadar olan icraatlarıyla fakir fukaranın yanında olduğunu gösteren ve bunu sık sık tekrarlayan Başkan Ertuğ'un fakir fukaranın da et yemesini sağlayacak bir çözüm getirmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *