ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kemikli koyun eti 340 lira, yağlı parça koyun eti 375 lira, çiğ köftelik ve kebaplık et 420 lira

Kemikli koyun eti 340 lira, yağlı parça koyun eti 375 lira, çiğ köftelik ve kebaplık et 420 lira
YAYINLAMA: 15 Aralık 2020 / 13.50
GÜNCELLEME: 15 Aralık 2020 / 13.50
Belediye encümeni ete narh koydu

Belediye vatandaşların fazla fiyatla et almamasını istedi. Uzun süredir tartışması devam eden et konusu nihayet olumlu bir şekilde sonuçlandı. Daha önce yaptığımız yayınlarla Gaziantep'te Türkiye'nin en pahalı eti yendiğini, kemikli koyun etinin dahi 450 liradan satıldığını, kıyma koyun etinin yasaklanması nedeniyle kilosunun 600 liraya kadar kaçak olarak satıldığını bildirmiştik.

Konunun halkı çok rahatsız ettiğini, bu nedenle yumuşak, kemiksiz, koyun etine rayiç verilmesini Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'dan yayın yoluyla sık sık istememize rağmen fiyat oluşması beklendiği bildirilerek bugüne kadar rayiç verilmemişti.

Dün Belediye Başkanlığı tarafından koyun etine narh verildiği ve Belediye Encümeninin bu yolda karar aldığını bildiren yazılı bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada köftelik kebaplık koyun etinin kilosunun 420 liradan satılacağı diğer et çeşitlerine de rayiç verildiği bildirildi. Belediye Encümeni tarafından koyun etinin satışını belirleyen ve halkın pahalı et almamasını öğütleyen yazılı açıklama şöyle:

“Belediye Encümeninin 7.4.1982 gün ve 2251 sayılı kararı ile şehrimizdeki et satış fiyatları aşağıya çıkartılmıştır.

Sayın halkımızın belirtilen fiyatların üstünde et almamalarını, kasap esnafının da tespit edilen et satışı fiyatlarına uymalarını önemle rica ederim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *