ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kemalist Atılım Birliği kamu yararına çalışan dernekler arasına alındı

Kemalist Atılım Birliği kamu yararına çalışan dernekler arasına alındı
YAYINLAMA: 16 Ocak 2022 / 17.02
GÜNCELLEME: 16 Ocak 2022 / 17.02
1981 yılı ortalarında eski büyükelçilerden Baha Vefa Karatay ve arkadaşları tarafından kurulan ve kısa zamanda bir çok il ve ilçelerde şubeleri açılan Kemalist Atılım Birliği, başkanlığın 11 Mayıs 1983 gün 83/6377 sayılı kararı ile kamu hizmetlerinde çalışan dernekler arasına alınmış. Karar cumhurbaşkanlığınca onaylanarak Resmi Gazete’nin 6 Mayıs 1983 gün ve 18.039 sayılı nüshasında yayımlanarak kesinleşmiştir.

Haber birlik yöneticileri ve üyeleri arasında büyük sevinç uyandırmıştır. Bu konuda düşüncelerini ve derneğin amacı ile çalışmaları hakkındaki bilgilerini sorduğumuz Gaziantep Şubesi başkanı ve yazarımız Cemil Cahit Güzelbey şunları söyledi:

“Bu karar derneğimiz topluluğunda çok büyük sevinç yaratmıştır. Bugün derneklerin en büyük problemin mali sıkıntıdır. Bu yüzden birçok dernek amaçlarına uygun çalışmaları tam yapmamaktadırlar. Birliğimizin bu yeni niteliği mali bakımdan bize yararlı olacak, çalışmalarımıza yeni bir hız ve verim kazanacaktır.

Birliğimizin bugüne kadar olan çalışmalarına gelince, birliğimiz müteşebbis kurulu 1981 yılı sonlarında kurularak 7 Şubat 1982 tarihinde yapılan kurultayından sonra asıl çalışmalarına başlanmış ise de, belli bir toplantı yeri olmadığından bir gün bir doktor arkadaşımızın muayenesinde, bir gün bir avukat dostumuzun yazıhanesinde ve bir terzi dükkanında toplanmak gibi bir durum içindeydik. Sayın Valimiz Fikret Koçak ve belediye başkanımız Sayın Ahmet Turan Ertuğ’un himmetleriyle bugünkü yerimizde kavuştuk. Üyelerimizin ve Atatürkçü vatandaşlarımızın yardımıyla eksiklerimizi tamamlar duruma geldik.

Birliğimizin amacını en kısa olarak belirtmek gerekirse Atatürk ve ilkelerini tanıtmak ve yaşatmaktır. Bu konuda düzenlediğimiz konferanslara elimizde olmayan nedenlerle gerçekleştirmedik ise de önümüzdeki sonbahar döneminde seri konferanslar programlıyoruz. Orta dereceli okullar arasında düzenlediğimiz Atatürk ve laiklik konulu kompozisyon yarışması milli eğitim müdürlüğünden sıcak ve büyük ilgi ile olumlu sonuç verdi. 1,2, 3’ler, için konulan ödüller sırayla Kilis imam hatip, ticaret ve Anadolu liselerinde yapılan törenlerle müstehaklarına verildi.

Birliğimize bağlı bir milli oyun ekibi çalışma ve gösterilerini sürdürmektedir. Çok titizlikle kaydına çalıştığımız üyelerimizin sayısı üç yüze yaklaşmaktadır. Bu sayı her gün artmaktadır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *