ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kemalist Atılım Birliği Başkanlığına yeniden Cemil Cahit Güzelbey seçildi

Kemalist Atılım Birliği Başkanlığına yeniden Cemil Cahit Güzelbey seçildi
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 14.48
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 14.48
Kemalist Atılım Birliği Gaziantep şubesinin genel kurul toplantısı pazar günü saat 14’te Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Toplantı sonunda yeniden Başkanlığa Cemil Cahit Güzelbey seçildi.

Gündem gereğince çalışma raporu okunarak ibra edildi. Daha sonra bir komisyon hesapları denetledi. 46 bin 10 lira aidat toplandığı, bunun 20 bin 476 lirasının sarfedildiği ve arta kalanının bankada muhafaza edildiği tespit edilerek ibrası yoluna gidildi.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Cemil Cahit Güzelbey: “Derneğimiz Atatürk ilkelerinden asla sapmayacaktır. Böyle bir şey hissetiğim an hepinizi haberdar eder ilk ayrılan da ben olurum. Sizlere şeref sözü veriyorum” dedi.

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ da: “Atatürk ilke ve devrimlerini Türk ve dünya toplumlarına öğretmek gibi güzel bir günü yaşıyoruz. Kemalist Atılım Birliği tümüyle bir fikir derneğidir. Atatürk ilke ve devrimlerini toplumun fikrinde yaşatmak derneğimizin amacındadır. Mustafa Kemal milli bir kahraman ve aksiyon olarak Batıya girmiştir. Kemalizm bir ideolojik görüştür. Cumhuriyetin yapısında, muasır medeniyet yolunda oluşumdur. Kemalist görüşte ne faşizm, ne de komünizm vardır. Kemalizm özgürlüktür, yurtta ve cihanda sulhtur. Demokrasinin temel yapısıdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *