ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kemal Bayram, son dersini verirken kalp krizi geçirerek öldü

Kemal Bayram, son dersini verirken kalp krizi geçirerek öldü
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 14.49
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 14.49
Gaziantep Lisesi’nin kuruluşunun 49. yıldönümü törenlerle kutlandı. Saat 10’da sınıflara girilerek eski öğretmenlerin verdiği dersler dinlendi.

Saat 11’de topluca İstiklâl Marşı söylenerek salona geçildi. Salonda Gaziantep Lisesi’nin ilk öğretmenlerinden Kemal Bayram öğrencilerine memlekete hizmet etmelerini, Gaziantep’in her yönüyle tanıtılması için bir Gaziantep'i tanıtma ve Kültür Vakfının kurulması gerektiğini, Gaziantep dışında bulunanların da bu vakfa yardımcı olmalarını istedi. Çok heyecanlı konuşan Kemal Bayram kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Gaziantep kuruluşunun 49. Yıldönümü törenlerine Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Danışma Meclisi üyesi Dr. Mehmet Akdemir, lisenin kuruluşunda çalışan Nail Bilen, Dr. Mehmet Cansunar, folklor araştırıcısı Cemil Cahit Güzelbey, Gaziantep Lisesi’nin eski öğremenleri ve mezun öğrencileri katıldı.

Mizarlı Aşık Mehmet “Atatürk'ün izindeyiz” adlı nefis zirmaya okudu. Saatlerce alkışlandı. Ananevi tavuklu, fıstıklı pilav ve baklava ikram edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *