ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Keleşhoca Mağarası otopark yapılacak

Keleşhoca Mağarası otopark yapılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Belediye Mağarada oturan 86 aileye 6 milyon lira 800 bin lira ödeyecek
Belediye Mağarada oturan 86 aileye 6 milyon lira 800 bin lira ödeyecek
İnönü Caddesi üzerindeki Yeni Garajlar civarındaki Keleşhoca mağarasında oturan ailelerin anlaşa yolu ile çıkarılması ve buraya üç katlı otopark yapılması kararlaştırıldı.
Belediye Meclisi’nin aldığı karara göre, Keleşhoca Mağarasında oturan ve mahkemeye Mağaranın satılması için dava açılan 86 aileye 80’er bin lira para ödenecek. Keleşhoca Mağarasında geçici olarak oturan ailelere bu para evlerinin yapı bedeli olarak ödenecek Belediye Meclisi’nin ittifakla aldığı karar gereğince, 86 aileye 6 milyon 800 bin lira, evleri yıkıldıktan ve mağara temizlendikten sonra ödenecek.

Belediye Meclisi’nin yaptığı son toplantıda konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Esat Kaya Turgay, Keleşhoca Mağarasını yıllardan beri çirkin ir manzara arz ettiğini, mağara çevresinde gelişen büyük apartmanların burayı daha da göze batar bir hale getirdiğini belirtti, “Alınan bu karar Gaziantep için çok değerli bir karardır. Yıllardan beri süren ve Türkiye’nin her tarafından konuşulur durumuna gelen mağaranın temizlenmesi ve mağarada yaşamayı şartların zorladığı insanların yeni bir imkan sağlamak, her halde olumlu bir harekettir” dedi.
Turgay, mağaranın imar planında yeşil saha olarak gözüktüğünü, ancak buranın kazılmış durumundan yararlanmak suretiyle üç katlı otopark yapılmasının düşünüldüğünü belirtti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *