ANASAYFA arrow right Yaşam

Kebapçılar, eski günlere döndü

Kebapçılar, eski günlere döndü
YAYINLAMA: 13 Haziran 2021 / 18.51
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2021 / 18.51
UNESCO tarafından gastronomi kenti unvanı verilen Gaziantep’te, kademeli normalleşmenin ardından Cumartesi kısıtlamasının kalkmasıyla kebapçılar da eski günlerine döndü. Kebapçılar ve müşteriler yeni normalleşmeden memnun olduklarını ve devam etmesi gerektiğini ifade etti.

 

Cumartesi kısıtlamasının kalkmasının ardından yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşamaya başlayan kebapçılar, yoğunluktan ve eski günlerine döndükleri için memnun olduklarını ifade etti. Müşteriler ise özledikleri lezzetlere kavuştukları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Müşterilerinin masalarda oturarak yemek yemeyi özlediğini dile getiren restoran işletmecisi Burhan Çağdaş, “Tabi ki çok uzun süre kapalı kaldık. Yalnızca paket servis çalışıyorduk ancak şimdi masalarda servise başladık. İnşallah saatler ve Pazar günü yasakları da kalkarsa daha da iyi olacaktır. Müşterilerimiz çok özlemiş, tabi ki çok uzun zaman kapalı kalınca içeride kebap yemeyi, lahmacun yemeyi, baklava yemeyi özlemişler. Paket servislerle içeride verilen yemeğin tadını yakalamak mümkün değil. Masalarda yenilen yemekler daha sıcak, daha taze olduğu için müşterilerimiz de masalarda yemek yemeyi özlemişler. Gaziantep’te birçok şey turizm sektörüne bağlı, inşallah bunların da kısa sürede işleri iyi olacak” diye konuştu.

Normalleşmeden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden kebap salonu işletmecisi Faruk Kılınçoğlu, “Biz pandemiden çok bıktık. Yasakların kalkmasının ardından yani Pazartesi gününden bu yana pandemiden öncekinden daha da güzel işlerimiz oldu. Biz kafeler ve restoran sahipleri olarak çok memnunuz. Dileriz ki bir daha kapanmayız ve biran önce bu pandemi biter. Yasaklar biter bitmez bizim işlerimiz 1’den 9’a çıktı. Elhamdülillah bizim için çok iyi oldu” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *