ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“KDV yüzde 10’a çekilsin”

“KDV yüzde 10’a çekilsin”
YAYINLAMA: 24 Temmuz 2020 / 20.41
GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2020 / 20.41
 Halı sektöründe de KDV oranının yüksek olduğunu belirten Halıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Beşir- Demircioğlu, sektörde KDV’nin yüzde 10 düzeyine çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle ihracatta yüksek KDV’lerin naylon fatura olayları gibi usulsüzlükleri artırdığını söyleyen Demirci-oğlu, bu oranın makul bir düzeye çekilmesi ile kimsenin böyle bir usulsüzlüğe girmeyeceğini vurgularken, “Denetimler son derece yetersiz, zaten cezalar da hafif, bu durum hayali ihracat veya naylon fatura düzenlemek isteyen art niyetli insanların işini kolaylaştırıyor. O nedenle KDV oranları yüzde 10’lara çekilsin istiyoruz. Naylon fatura düzenleyenlere ağır cezalar verilsin ki bir daha usulsüzlüğe kalkışmasınlar. Naylon faturayla haksız KDV alanların yaptıkları yanına kar kalmasın. Çünkü, haksız rekabet dürüst esnafa zarar veriyor” dedi.

KDV’nin aslında ihracatı kolaylaştırdığını, devletin de bundan bir kaybının olmadığını, fakat art niyetli insanların bu durumu usulsüz şekilde değerlendirerek haksız kazanç elde ettiğini hatırlatan Demircioğlu, “KDV’nin yüksek olması usulsüzlüğe prim veriyor açıkgözler naylon faturayla devleti hortumluyor. Dürüst vatandaş da ihracat yapamaz hale geliyor. Hatta dürüst esnaf iş yapmaktan çekiniyor. Çünkü kendisine de aynı gözle bakılacağı kaygısını taşıyor. Hortumcular sektöre zarar veriyor. Emek vermeden para kazanıyorlar. Böyle şey olmaz. Devlet bu konuda kesin kararlı olmalı, usulsüz iş yapanlara ağır cezai müeyyideler uygulamalı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *