ANASAYFA arrow right Ekonomi

KDV düşürülmesi sektör açısından iyi bir gelişme

KDV düşürülmesi sektör açısından iyi bir gelişme
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2020 / 21.17
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2020 / 21.47
KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini değerlendiren Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “İşlerin olmaması ve KDV’nin yüksek olması esnafın belini büküyordu. Ancak KDV’nin düşürülmesi sektör açısından iyi bir gelişme, biz, işlerde bir hareketliliğin olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konaklamada KDV oranlarının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldüğünü açıklarken, “KDV oranı yüzde 8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde ve sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde KDV‘yi yüzde 1’e indirdik” dedi.

Stopajın düşürülmesi için çok mücadele ettik

İş yeri kira stopajlarının yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldüğünü kaydeden Yılmaz, “Stopajın düşürülmesi için çok mücadele ettik. Çünkü kira stopajlarının yüzde 20 olması esnafa büyük bir yük ve külfetti. Dolayısıyla stopajların yüzde 10’a düşürülmesi kiracı olan otellerimiz için büyük ve önemli bir adımdır. İnşallah ilerleyen zamanlarda vaka sayılarında bir düşüş meydana gelirse kendimize olan özgüvenimizde artar ve çalışmaya devam ederiz” diye konuştu.

Kurban Bayramı’nda işler diğer bayramlara göre çok sakindi

Başkan Yılmaz, sektörde bir kıpırdanma yaşandığını, ancak toplumda korku ve paniğin devam ettiğini vurguladı. “Kurban Bayramı’nda işler diğer bayramlara göre çok sakindi. Çünkü eskiden insanlar bayram süresince kentimize geliyor, önemli yerleri geziyor ve otellerde konaklıyorlardı, ama bu bayram Koronavirüs nedeniyle iyi geçmedi” tespitini yaptı.

Şu anda sektörde az da olsa bir kıpırdanma var

Koronavirüsün kent turizmini olumsuz etkilediğini açıklayan Yılmaz, “COVİD-19 Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te sektörleri de etkiledi. Bu etkilenmeden otelciler de nasibini aldı. Ama şu anda sektörde az da olsa bir kıpırdanma söz konusu, fakat insanlarda ve toplumda tedirginlik ve panik devam ediyor. Yetkililer tarafından alınan kurallara harfiyen riayet etmenin yanı sıra maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara da uyarsak, şehrimizde turizm eskisi gibi hareketlenir diye düşünüyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Kamu bankaları ve tüm özel bankalar elini taşın altına koymalı

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Acilen işletmelere faizsiz olarak kredi desteği sağlanmalı. 5-6 aydan beri işlerin düşük olması işletmelerimizi zor durumda bıraktı. Dolayısıyla otellerde ki çarkların dönmesi için faizsiz kredinin verilmesi şarttır. Ayrıca Kısa Çalışma Ödeneğinin en az yıl başına kadar uzatılmasını istiyoruz. Çünkü bu Kısa Çalışma Ödeneği otellerin yükünü az da olsa hafifletti, fakat yeterli değil. O nedenle kamu bankaları başta olmak üzere diğer tüm özel bankalar elini taşın altına koymalı ve esnafa destek vermeli.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *