ANASAYFA arrow right Ekonomi

KDV beyanname verme ve ödeme süresi uzatıldı

KDV beyanname verme ve ödeme süresi uzatıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, KDV beyanname verme ve ödeme süresinin 24 Nisan, Ba-Bs formlarının verilme süresinin d
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, KDV beyanname verme ve ödeme süresinin 24 Nisan, Ba-Bs formlarının verilme süresinin de 30 Nisan'a uzatıldığını, belediyelerden de 3 aylık kesinti yapılmayacağını söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KDV beyanname verme ve ödeme süresinin 24 Nisan’a, Ba-Bs formlarının verilme süresinin de 30 Nisan'a uzatıldığını açıkladı.
Albayrak ayrıca belediyelerden 3 aylık kesinti yapılmayacağını belirtti.
Twitter’dan açıklama yapan Albayrak’ın mesajı şöyle:
“Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda; 26 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi beyanname verme ve ödeme süreleri 24 Nisan, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken Ba-Bs formlarının verilme süresi de 30 Nisan gün sonuna kadar uzatılmıştır.
“Ayrıca Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan 3 milyar TL’lik 3 aylık (Nisan-Mayıs-Haziran) kesinti yapılmayacaktır. Böylece tüm belediyelere, koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir kaynak sağlanmış olacak.” bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *