ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kaza yerine kan ulaştırılması için ambulans gerek

Kaza yerine kan ulaştırılması için ambulans gerek
YAYINLAMA: 16 Haziran 2020 / 19.46
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2020 / 19.46
100. Yıl Atatürk Kan Merkezine toplam 13 milyon 115 bin lira yardım yapıldı

Kan, kaza yerinde yaralılara ulaştırılırsa daha çok can kurtulacak. 100. Yıl Atatürk Kan Merkezine şimdiye kadar toplam olarak 113 milyon 114 bin 997 liralık bağış yapıldı. Yapılan bağışlarla devlet yardımı olmadan kan merkezi binası tamam tandı. 29 Ekimde törenle hizmete açılacak.

  1. Yıl Atatürk Kan Merkezinin ihtiyacı olan laboratuvar malzemeleri, laborant ve tabip ataması yapılması için Atatürk Kan Merkezi yaptırma ve koruma derneği üyelerinden Dr. Mehmet Kutlar Ankara'ya gitti. Ankara'da Kızılay Genel Başkanı ile görüşerek gerek duyulan malzeme ve personelin 29 Ekime kadar yetiştirilmesi için çaba harcayacak.

Doktorlar tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre Atatürk Kan Merkezinde hastalar kan temini kadar trafik kazası geçirenlere kaza mahallinde kan verilmesi de aynı derecede önem taşıyor, ilk müdahale ve verilecek yarım kilo kanla birçok kişinin hayatının kaza mahallinde kurtulacağı ifade ediliyor. Bunun için de bir ambulansa ihtiyaç var. Vatandaşlar dan 100. Yıl Atatürk Kan Merkezine bir de ambulans armağan edilmesi isteniyor Bir kişinin armağan etmeye gücü yetmediği takdirde bir gurubun ambulansı almasının daha kolay olacağı ve mutlaka ambulansın temin edilmesi gerekiyor.

  1. Yıl Atatürk Kan Merkezi ve ambulans temini için büyük çaba harcayan Vali Fikret Koçak Kızılay Genel Müdürlüğünden ve Sağlık Bakanlığından ambulans temin edebilmek için teşebbüse geçti. Olumlu sonuç alınıp alınmayacağı bilinmiyor. Bu yolla ambulans temin edilse bile birkaç yerde aynı zamanda trafik kazası olduğu takdirde ancak bir yerdeki kazaya ambulansla kan yetiştirme imkanı doğa cağından diğerleri yine mahrum kalacak ve yaralıların hayatları tehlikeye girecek.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *