ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kayıtlı mükellefin üzerine fazla gidiliyor

Kayıtlı mükellefin üzerine fazla gidiliyor
YAYINLAMA: 22 Ocak 2023 / 20.41
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2023 / 20.41
Ek verginin anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyleyen CHP Şehitkamil belediye meclis üyesi Abdullah Dağlıoğlu, hükümetin ek vergi inadından artık vazgeçmesi gerektiğini, mükellefin hazır ki vergisini ödeyemediğini açıkladı.

Dağlıoğlu, “Kayıtlı mükellefle uğraşacaklarına kayıt dışını kayıt altına alsınlar” dedi.

Hükümet mükellefin önünü açsın

CHP Şehitkamil ilçesi belediye meclis üyesi Abdullah Dağlıoğlu, ekonominin düzeldiği şeklindeki açıklamaların ciddi olmadığını, hükümetin bir çok alanda ve düzenlemede olduğu gibi ek vergilerle mükellefi büyük sıkıntıya soktuğunu ifade etti.

Dağlıoğlu, “Kayıt dışı çalışanların kayıt altına alması gerekirken kayıtlı mükellefin üzerine gidiliyor. Hükümet mükellefi ek vergilerle adeta sildirmek istiyor. Vergi oranını yükselterek veya ek vergi getirerek kaynak yaratmak için yeni mükellefin önünü açan uygulamalar yapsın. Ek vergileri kaldırsınlar, vergi oranları düşürülsün. İstihdam ve üretim teşvik edilsin” dedi.

İstihdam yaratılmadı

Verginin ödenebilir duruma getirilmesini isteyen Dağlıoğlu, ihracatın önünün açılması için bürokratik işlemlerin azaltılması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *