ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kayıtlar mercek altına alınıyor

Kayıtlar mercek altına alınıyor
YAYINLAMA: 21 Nisan 2021 / 16.14
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2021 / 16.14
2002-2003 Eğitim-öğretim yılı için kayıtların başlaması nedeniyle idarecileri ve öğrenci velilerini uyaran sendikacılar, kayıt sırasında hiçbir şekilde zorla bağış yapılmamasını istedi. Sendikacılar, zorla haksız şekilde para toplama ve öğrencinin kaydını yapmamanın anayasal suç olduğuna dikkat çekti.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, yıllardır kayıt döneminde velilerden istenen zoraki bağışlar nedeniyle sorun yaşandığını belirterek, ilköğretimin zorunlu ve parasız olduğu ülkemizde yapılan bu uygulamanın haksızlık olduğuna dikkat çekti. Sendika olarak ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de kayıtlan mercek altına alacaklarını söyleyen Bozgeyik, velilerden gelecek şikayetleri değerlendirerek, gerekli yasal işlemi başlatacaklarını açıkladı. Kayıt döneminde asıl görevin velilere düştüğünü ifade eden Bozgeyik konuşmasına şöyle devam etti:

“Veliler çocuklarını kaydettirirken, parasız olan eğitim öğretim haklarına sahip çıkmalı. Gönüllülük temelinde yapılan yardımlara itirazımız yok. Ancak zoraki, haksız şekilde para toplamak öğrencinin kaydını yapmamak anayasal bir suçtur. Milli Eğitim müdürlükleri kayıt konusunda kendilerine gelen şikayetleri ciddiye almalı, idareci ve yetkililer hakkında gerekli yasal işlemi hemen başlatmalı. Yöneticiler şube müdürlerini görevlendirerek konuyu takip etmeli. Herkes sorumluluğu bir başkasının üzerine atarak, olayı geçiştirmeye çalışması toplum nezdinde eğitimcilere olan güveni sarsmaktadır. Eğitimin parayla alınıp satılan bir hizmet olarak görülmesine yol açmaktadır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *