ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kayıt parasına soruşturma

Kayıt parasına soruşturma
YAYINLAMA: 11 Kasım 2022 / 12.45
GÜNCELLEME: 11 Kasım 2022 / 12.45
Gaziantep’te, öğrenci kaydı sırasında velilerden zorla bağış istedikleri iddia edilen iki okul yöneticisi hakkında idari soruşturma açıldı.

Velilerden gelen yoğun şikayetler üzerine, Şehit Adem Yavuz ve Nilüfer Mustafa Özyurt ilköğretim okullarının yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı. Vatandaşların, milli eğitim müdürlüğüne verdikleri çok sayıda şikayet dilekçelerini değerlendiren milli eğitim müfettişleri, bazı okul müdürlerinin, kayıt parası adı altında zorla bağış aldıklarını tespit ettiler. Müfettişlerin incelemesi kapsamında, iki okul müdürü hakkında soruşturma açtıklarını kaydeden yetkililer, şunları söyledi: “Sözlü ve yazılı tüm uyarılara rağmen velilerden usulsüz kayıt parası alanlar var. Bunları tespit edip, haklarında yasal ve idari soruşturma başlattık, kim genelgeye aykırı hareket ederse soruşturma açmaya devam ederiz. Kayıt döneminin başında tüm okullara gönderdiğimiz yazılarda, (Zorla kayıt parası alınmayacak) şeklinde uyarılarda bulunmamıza rağmen, bunu sürdürenler oldu. Soruşturmalar sürüyor, inatla sürdürenler, sonucuna da katlanacak.”

Maddi durumu iyi olan öğrenci velilerine, çocuklarını okula kaydettirdikleri sırada kendi rızalarıyla bağış yapabileceklerini, alınacak bağışlarında okulların ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını ifade eden yetkililer, şunları söyledi:

“Bunun da okullarda büyük bir rahatlama sağlayacağını, okulların bazı ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini belirttik. Ancak bazı okul yöneticilerimiz, maddi durumu iyi olanların yanı sıra maddi durumu iyi olmayan velileri, (Para vermezsen çocuğunu kaydedemem) gibi sözlerle incitmişlerdir. Bu sözler, hukuk devleti olan ülkemiz idarecisine yakışan sözler değildir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *